Tyroxine

  0 hozzászólás
  0 out of 5

  26.00 

  ÚJ - AZ ÁR EURÓBAN JELENIK MEG, DE FORINTBAN IS FIZETHET!

  Leírás

  William Regelson endokrinológus szakértő  úgy becsüli, hogy az 50 év feletti nők 10%-a alacsony pajzsmirigy működéssel rendelkezik. Az előfordulási arány magasabb a nőknél, mint a férfiaknál, ami részben azt jelenti, hogy a túlsúlyossági arány magassabb a nőknél. Egy New England Journal of Medicine cikkben leirt tanulmányban, 54 premenstruációs szindrómában (PMS) szenvedő nőből, 51 alacsony pajzsmirigy működésben szenvedett.

  A pajzsmirigy által termelt hormonok serkentik a szervek, szövetek és a sejtek tevékenységét, a csontváz növekedését és a szexuális fejlődést; befolyásolja a bőr szerkezetét (textúráját) és a haj ragyogását; felelős egy ember vagy egy személy energiaforrásáért vagy energia hiányáért.

  A König Tyroxine egy komplex ortomolekuláris formula, mely liofilizált összetevőket tartalmaz és amelyek a pajzsmirigynek biológia támogatást biztositanak. Ez a formula biztositja a pajzsmirigyet tápanyagokkal, amelyek ismertek a hipotireózis (hypothyreosis) és a hipertireózis (hyperthyreosis) egyensúly feltételek fenntartásáért. A természetes szerves jód, mely hasznos a pajzsmirigy anyagcsere ellenőrzésében, táplálja a pajzsmirigyet és a mellékpajzsmirigyet. Terápiás hatása segit javitani az energia serkentésében, enyhiti a fáradtságot, valamint csökkenti a vizvisszatartást, segit a súly növekedésének elkerülésében, a haj és a bőr szárazságának elkerülésében. A pajzsmirigy szabályozza az anyagcserét és a testhőmérsékletét, segit szabályozni a vércukorszintet, ezért rendkivül fontos, hogy egészséges maradjon és hogy megfelelően működjön.

  Pajzsmirigy funkció, más néven hipotireózis (hypothyreosis), negativ hatással van minden elő sejt anyagcseréjére. A tünetek lehetnek: fáradtság,  súly növekedése, székrekedés, hajhúllás, izomgörcsök, hidegre való érzékenység, meddőség, fokozott kockázati tényezők fertőzésekre, lassú szivverés, szivroham, száraz, kérges bőr, memória és koncentrációs problémák, depresszió, mentális zavar.

  A hipotireózis (hypothyreosis) okozhat gyorsitott öregedést, krónikus stresszt és hormonális ingadozásokat is.

  Ez a hosszútávú és végső soron kezeletlen probléma tudatossága, az utóbbi időben annyira akuttá vált, hogy a Klinikai Endokrinológusok Társulata elkezdte rutinszerűen ellenőrizni a pajzsmirigy működését, a vérnyomás ellenőrzéséhez hasonlóan. Gyakran, azonban ezt a problémát nem kezelik komolyan. Az orvosok tudják, hogy a pajzsmirigy hormon szintje csökken a kor előrehaladásával, ezért a középkorú és idős embereknél, az alacsony szinteket “normálisnak” minősitik, figyelmen kivül hagyva a korai megelőzést, ami olyan fontos.

  A Tyroxine termék kulcsfontosságú tápanyagokkal biztositja a pajzsmirigy működését, a pajzsmirigy hormon szintézis érdekében és védelmet nyújt a kényes pajzsmirigy szöveteknek az oxidativ stressz és a mérgezőanyagok ellen. A Tyroxine, L-Tirozint bocsájt ki, amely szűkséges “épitő tégla” a T3 és T4 hormonok szintézisében. Ezenkivül, a Tyroxine biztositja a pajzsmirigyet a szükséges jóddal, amelyet két forrásból kap, beleértve a Laminaria Digitata alga kivonatot is. A jód, cink és mangán ásványok elengedhetetlenek a pajzsmirigy megfelelő működéséhez. Sajnos, az élelmiszerek már nem tartalamaznak ezekből a nyomelemekből elegendő mennyiséget.

  Klinikai vizsgálatok szerint, a Commiphora mukul Ayurvédikus növény serkenti az enzimek aktivitását, mint például a szuperoxid-dizmutázt (SOD), katalázt (CAT) és a lipid-peroxidázt (LPO), ily módon előidéz egy magas antioxidáns aktivitást, amely felelős a T3 és a T4 pajzsmirigy hormonok szintjének növekedésért. Az Ayurvédikus orvoslás szerint a Commiphora a legjobb Ashwagandha-val (Withania somnifera-val) együtt használva.

  Tanulmányok azt mutatják, hogy az Ashwagandha olyan összetevőket tartalmaz amelyek, fenntartják a májban a lipid-peroxidáz (LPO) egészséges szintjét, ahol a pajzsmirigy hormonok termelődnek.

  Azt is megállapitották, hogy az Aswagandha kiegészitésével, a SOD és a CAT szintjei jelentősen megemelkedtek. Az Ashwagandha egyes összetevői a T4 szint növekedéséhez vezetnek, amely a T3 hormon perkuzorja, amelyet aktiv pajzsmirigy hormonnak tekintenek. Más tanulmányok azt mutatták ki, hogy a T3 és a T4 szintek egyidejüleg megnövekedtek az Ashwagandha segitségével.

  A stresszt tartják az egyik legfontosabb tényezőnek, amely pajzsmirigy funkció zavarhoz vezethet. Az Ashwagandha, a világ egyik legerősebb adaptogénje, ami azt jelenti, hogy fenntart  egy  aktiv választ az adott stresszre. Egy vizsgálatban, 64 személy, aki krónikus stresszben szenvedett, 300 mg Ashwagandha-t kapott 2 hónapon keresztül, naponta kétszer. Az a csoport, amely Ashwagadha-t használt, jelentős csökkenést tapasztaltak a stressz értékbecslés skáláján, a palcebó csoporthoz képest.

  ÖSSZETÉTELE

  Minden kapszula tartama (gyógyhatású összetevők):

  L-Tirozin250 mg
  Commiphora mukul150 mg
  Ashwagandha (Withania somnifera)150 mg
  Jód (kálium-jodid)250 mcg
  Jódin (Laminaria digitata)50 mcg
  Niacinamid25 mg
  Kálium (kálium-klorid)25 mg
  Cink (Cink-szulfát)10 mg
  Mangán (mangán-szulfát)4 mg

   

  A napi adag (2 kapszula) biztositja:

  600 mcg. I400% VNR
  20 mg. Zn200% VNR
  8 mg. Mn400% VNR

  *VNR – Tápanyag referencia érték 1169/2011 rendelet szerint.

  Nem tartalmaz: tejet, tojás, glutént, szóját, búzát, kukoricát, élesztőt, diót, mesterséges édesítőszereket, színezéket és izesitőket.

  Használat

  Az ajánlott adag (csak felnőttek számára): 1 kapszula naponta 2-szer.

  Ajánlások

  Figyelmeztetések

  • Ne lépje túl a napi ajánlot adagot!
  • Használata előtt, forduljon kezelő orvosához, ha alacsony fehérje étrendet követ, vagy ha a tünetek tartósan fennállnak vagy romlanak.
  • Terhesség vagy szoptatás idő alatt ne használja ezt a terméket.
  • Amennyiben a termék használata során gyomor / bélrendszeri rendellenességek fordulnak elő, azonnal abba kell hagyni a termék használatát.
  • Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a változatos és kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.

  Bibliográfia

  • Health Canada: Ashwagandha (Withania somnifera) Monograph
  • Alternative Medicine Rewiew: Ashwagandha (Withania somnifera) Monograph
  • World Health Organisation: Gummi Gugguli (Commiphora mukul) Monograph

  Mások a következőket is megvásárolták...

  *Az eredmények személyenként változhatnak, nem feltétlenül szükséges elérni az oldalon igérteket, illetve azon eredményeket, amelyeket más személyek említettek ajánlóleveleikben.