Sold Out
  • Protein savóból (whey protein) csokoládés vagy vaníliás ízben
  • Protein savóból (whey protein) csokoládés vagy vaníliás ízben

  Protein tejsavóból (whey protein) csokoládés vagy vaníliás ízben

  0 hozzászólás
  0 out of 5

  44.00 

  Törlés

  Leírás

  A fehérje koncentrátumok, az étrendkiegészítők azon csoportjához tartoznak amelyek jótékony hatását igen komoly kutatások támasztják alá. Szükségességük a sport terén ma már nem vonható kétségbe. Hatásukat annak köszönhetik, hogy akár egy kis adag bevétele edzés után, serkenti az izomban található proteinek szintézisét, ugyanakkor feltételezik, hogy szabályozza az izomban található fehérjék lebontását, így hozzájárul az erő és az izomzat tömegének a növekedéséhez.

  Egy az International Journal of Sport Nutrition szakfolyóiratban megjelent cikkben, több kanadai egyetemi oktató vállalkozott ennek bebizonyítására. Sőt, kíváncsiak voltak ha a következő feltevésük is igaznak bizonyul-e: a tejsav proteinek hozzájárulása emésztés révén az amminósavak felszívódásához és felhasználásához, hatékonyabbnak bizonyult, mint a szójaproteinek esetében. Mind a tejsavból, mind a szójából nyert proteinek igen jó minőségnek örvendenek, a relatív nagy amminósav tartalmuknak köszönhetően, amely nélkülözhetetlen az izomban található proteinek szintézise szempontjából.

  Ehhez a kísérlethez 27 önkéntest választottak ki – fiatalokat (18-35 év között), akik edzetlenek. Egy olyan 4o napos edzés-programot csináltattal végig velük, hetente 3 alkalommal, egy-egy nap pihenővel az edzések között, amely az összes izmot megmozgatja.  Minden izomcsoportra 4-5 alkalommal ismétlődő, 6-12 emelés, olyan tömegű súlyokkal, amelyek az 1-RM 60-90%-t tették ki. A periodicitás elvét használták fel. Annak érdekében hogy megfigyelhessék a protein hatásait a szervezetre, a vizsgálati alanyoknak vagy 1,2 g/testsúly/nap mennyiségű tejsav protein koncentrátumot, ennek megfelelő szója protein koncentrátumot, vagy ugyanakkora mennyiségű placebót (maltodextrint). A kiegészítőket három egyenlő részre osztott adagban vették be: edzés előtt, edzést követően és este lefekvés előtt.

  A kutatás megkezdésekor és azt követően több mennyiségi mérést elvégeztek annak érdekében, hogy eredményt tudjanak levonni a vizsgálati alanyok fejlődését illetően. Az izomok tömegét DEXA-val (X sugaras biofotónikus abszorciometriával) határozták meg, az erőt pedig az 1 RM (gugolás és fekvőtámaszok maximális számának) meghatározása által. Ugyanakkor spektrofotometria segítségével egy olyan bomlásterméket juttattak a szervezetükbe, amely a miofibriláris proteinek lebontásakor keletkezik a vizeletben: a metilhisztidin-3.

  A kutatás elvégzését követően a következő eredményeket vonták le: azok a csoportok, akik tejsavproteinket és szójaproteineket kaptak, 35%-al több gugolást és 13%-al több fekvőtámaszt tudtak csinálni mint előtte, a placebóval kezelt csoport viszont 2o%-al több gugolást és csupán 7%-al több fekvőtámaszt tudott csinálni, mint a kísérlet elején. Ugyanakkor az izom tömegének növekedése jóval látványosabb volt annál a csoportnál, amelyek tejsavproteineket kaptak: 2.5 kg-al nőtt az izomtömege annak a csoportnak  amely tejsavproteint, 1.7 kg-al annak amely szójaproteint, és csak o.3 kg-al annak a csoportnak, amely placebót kapott. A metilhisztidin-3 szempontjából nem észleltek érdembeli különbséget a csoportok között.

  A kutatás következtében, több következtetést levontak, ezek közül a legontosabb, hogy az edzések mellett a proteinkoncentrátumok, a forrástól függetlenül, sokkal hatékonyabban képesek növelni az izmok tömegét és az erőt, mint az edzések kiegészítők nélkül. Ugyanakkor rendkívül fontosnak tűnik az alkalmazás időpontja is. Bebizonyosodott, hogy amíg a proteinek szintézise serkentve van, addíg a kiegészítők nincsenek hatással a  proteinek lebontására.

  A kanadai Organika cég a 100%-os minőségű, tejsav proteint kimondottan a szigorú minőségi normák szerint gyártja

  ÖSSZETÉTELE

  Egy adag tápértéke:

  Energia80 Cal/355 Kj
  Protein15,1 g
  Zsírok1,0 g
  Szénhidrátok2,6 g
  Nátrium28,98 mg
  Kálium1,6 mg
  Kálcium123,0 mg
  Laktóz10 mg
  Koleszterin30,24 mg
  Foszfór32,90 mg
  Klór4,7 mg
  Vas0,41 mg
  Magnézium1,64 mg
  Réz0,82 mg
  A vitamin0,288 U.I./g

  Egy adag amminósavtartalma:

  Alanina500 mg
  Arginina430 mg
  Aszparaginsav1460 mg
  Aszparaginsav320 mg
  Glutaminsav2730 mg
  Glicin280 mg
  Hisztidin340 mg
  Izoleucin870 mg
  Leucin1520 mg
  Lizin1280 mg
  Metionin340 mg
  Fenil-alanin560 mg
  Prolin1080 mg
  Serin820 mg
  Treonin920 mg
  Triptofán320 mg
  Tirozin520 mg
  Valin890 mg

  Használat

  Az ajánlott adagolás (csak felnőtteknek ajánlott)

  1. Keverjenek el 3 púpozott kanál (körülbelül 25 gram) tejsav protein port egy csésze (250 ml) vízben, alacsony zsírtartalmú tejben vagy más folyadékban.
  2. Majd fogyasszanak el 1-3 adagot naponta, az edzést követően.

  Mások a következőket is megvásárolták...