Organikus szűz kókuszolaj

0 hozzászólás
0 out of 5

27.00 

Leírás

A kókuszolaj jótékonyan hat a(z):

Immunrendszerre

Megvéd a baktérium és a gombák ellen, mint például a Candida (kapril savat tartalmaz) és a protozoárok.

Gyomorfekélyre

Megelőzi és nyugtatja az emésztő rendszer gyulladásait. Igen hatékony a gyomorfekélyek kezelésében, hiszen a laurinsav az egyetlen zsírsav amely elpusztítja a Helicobacter pylorit, ugyanakkor hasznos lehet a Crohn betegségben szenvedők számára is.

Vércukorszint szabályozására

Hozzájárul a vércukorszint szabályozásához.

Prosztatára

Meggátolja a tesztoszteron DHT-vá való átalakulását (dihidrotestosteron), amely folyamat a prosztata gyulladásának kedvezne.

Súlyveszteségre

A kókuszdió olaj 10%-al kevesebb kalóriát tartalmaz mint más zsírokat. A benne található savak sokkal több energiát termelnek a kalóriák elégetésével így kevesebb zsír elraktározását teszik lehetővé. Ennek köszönhetően a kókuszdió olaj nem csak a súly csökkenéséhez járul hozzá hanem az életerő növeléséhez is.

Psoriasis, ekcéma és a bőr gombás fertőzéseire

A kókuszdió olajban található zsírsavak küzdenek a gyulladások ellen így tisztító hatással bírnak. Így bizalommal ápolhatják még az arc és a nyak bőrét is ezzel az olajjal.

ÖSSZETÉTELE

Tiszta szagtanalított kókuszdió olaj kivonatból.

Használat

Az ajánlott adagolás

Tetszés szerint használható vaj, főzőolaj és zsír helyett a főzéshez.

Ajánlások

  • Kenyérre kenhető, mint a vaj és felhasználható sütemények készítéséhez.
  • Terápiás kezelésre is használható: 2-3 kanál naponta 2-3 alkalommal.
  • Terhes és szoptató nőknek is ajánlott.

Bővebben a kókuszolajról

A legújabb csodaszer: a kókuszdió olaj

Megszoktuk, hogy úgy tekintsünk a kókuszdió olajra, mint egy zsíros telített olajra, amely abba a kategóriába tartiozik, amelytől óvakodnunk kell. Ez egy elhamarkodott döntés.

A telített zsírok (ne tévesszék össze a trans zsírokkal) létontosságúak a szervezetünk szempontjából(kis mennyiségben), főleg a kókuszdió olajban találhatók, amelyek sajátos jelleggel bírnak. Ezek laurik savakból állnak (45%), ez a közepes zsírlánc, kár csak az anyatej rendkívül hasznos az anyagcserénknek.

Polinéziában, ahol a népesség még mindíg a hagyományos módon táplálkozik (ahol a telített zsírsavakban gazdag kókuszdió igen fontos szerepet játszik), egészségesek és nem szenvednek semmilyen, a nyugati civilizációkra jellemző degeneratív betegségkben vagy fogszuvasodásban.

Az Egyesült Nemzetek felmérése szerint Sri Lankán, ahol az idők kezdetétől kókuszdiót fogyasztanak, a vérrögök okozta szívinfartusok következtében az elhalálozási ráta a világon a legalacsonyabb. Viszont abban az esetben, ha a kókuszdió fogyasztását 35%-al csökkentik, a szívbetegségek következtében elhalálozók száma rohamosan megnő.

A kókuszdió ólaj kedvezően hat a szervezetre

Immunrendszer

A kókuszdió olaj képes megerősíteni az immunrendszert: a laurinsav, a capricsav, a kaprilsav és a mirisztinsav, amelyek a zsírsavak mintegy 70% teszik ki, megvédenek a baktériumok, vírusok, gombák és potozoárok ellen. Ezt az olajat ugyanakkor többet ajánlják terhes, szoptató nőknek, csecsemőknek, amelyek nem kapnak anyatejet valamint gyermekeknek, fertőzések ellen és az agy és a szem egészséges fejlődése érdekénbe, még az Omega 3/6/9 zsírsavaknál is.

A gombás fertőzések legismertebb természetes ellenszere a kaprilsav, ez egy olyan zsírsav, amely megtalálható a kókuszdió olajban. Ennek a savnak köszönhetően a polinéz nők igen ritkán szenvednek gombás fertőzésekben. A kutatások bebizonyították, hogy a kókuszdió olajban található telített zsírok csökkentik egyes gombák hatását, így a Candida Albicans-ét is, amelyek megbújnak szervezetünkben, főleg a belekben. Ezért ajánljuk három kanál kókuszdió olajjal készült leves fogyasztását napi három alkalommal.

Gyomorfekély

A kókuszdió olaj gyulladáscsökkentő ugyanakkor más pozitív hatásokkal is van a szervezetre, így megelőzi és csökkenti az emésztőrendszer gyulladásait. Igen jó hatással van a gyomorfekélyre, mivel a laurik sav az egyetlen zsírsav amely képes elpusztítani a Heliobacter pylorit, azt a baktériumot, amely 90%-ban felelős ezért a betegségért. A kókuszdió olajat gyógyszeres kezelés mellett is lehet fogyasztani. Ugyanakkor az olaj hasznos lehet a Crohn betegségben szenvedőknek is.

Vércukorszint szabályozása

Az táplálék kókuszdió olajjal való kiegészítése hozzájárul a vércukorszint stabilizálásához. Kevésbé éreznek majd éhségérzetet az étkezések között és ez a cukorbetegségben szenvedők számára igen kedvező hatás.

A termék más igen hasznos hatásokkal is bír, amelyek kedvezőek a cukorbetegek számára, akik a zsírosabb ételeket nehezen emésztik meg a kevés enzimet termelő hasnyálmirigy és kevés epesót termelő máj miatt. Ebben a kontextusban a kókuszdió olaj, az említett zsírsavak köszönhetően, elősegíti a hasnyálmirigy, a máj és az epehóéyag működését, és ennek eredményeképpen hozzájárul az táplálék könyebb megemésztéshez. Egy másik, a cukorbetegek számára igen kedvező hatás, hogy a kókuszdió olaj energiával látja el a sejteket, az inzulin segítsége nékül.

Prosztata

A kókuszdió olaj, zsírsav tartalmának köszönhetően, egy igen jótékony hatással bír a rosszindulatú prosztata megnagyobbodásra, mivel meggátolja tesztorszteron átalakulását DHT-vá (dihidrotesztoszteronná), amely folyamat kedvezően hatna a prosztata növekedésére.

Súly csökkenés

Első sorban a kókuszdió olaj keveseb kalóriát tartalmaz, mint más zsírok. Másod sorban a benne található zsírsavak több energiát termelnek a kalóriák elégetése által így kevesebb zsír kerül elraktározásra. Ezért a kókuszdió olaj nem csak a testsőly csökkentésére kiváló, hanem a test vitalitásának növelésére is. Ugyanakkor ne felejtsük el, hogy a szabályozza a vércukorszintet, és ez által kiváló fogyókúra kiegészítő és az optimális izomtömeg-nemi vágy arány ideális fenntartója.

Pszoriazis, ekcéma és a bőr gombás fertőzései

A kókuszdió olajban található zsírsavak küzdenek a gyulladások ellen így tisztító tulajdonságokkal is bírnak. Igy teljes bizalommal ápolhatják vele bőrüket úgy a problémás területeken mind az arcon és a nyakon is.

A kókuszdió olaj a kozmetikában

A kókuszdió olaj a Csendes óceán szigetein élő nők szépségének titka. Indiában a kókuszdió olajat egyenlő arányban használják masszázsolajként is, a védő, tápláló és hidratáló tulajdonságainak köszönhetően.

Haj

Indiában és a Fülön szigeteken már régóta tudják, hogy a kókuszdió olaj kiváló hatással van a hajra, annak köszönhetően, hogy behatol a hajhagymákba és meggátolja a hajhullást. A kókuszdió olaj használata következtében a haj sejmes és csillogó lesz, ugyanakkor megszűnteti a korpásodást. Sampon használata előtt készítsenek egy kókuszdió olaj pakolást és ezt dörzsöljék be a megvizezett haj gyökereibe.

A bőr öregedése

A ráncok és a bőrön megjelenő foltok sok esetben a szabad gyököknek köszönhető. A kókuszdió olaj mind külső mind belső alkalmazása által, meg lehet előzni a bőr öregedését, hiszen olyan stabilizált zsírokat tartalmaz, amelyeket a szabad gyökök nem tudnak megtámadni. A dóduszdió olaj lassan felszívódik a bőrben, táplálja és hidratálja majd egy olyan védőréteget képez, amely rengkívül jót tesz a hámszövet egészségének. Alkalmazzák a kókuszó olajat a kiszáradt kéz és láb bőrének a hidratálására.

Fogászati problémák

A mikróbaellenes tulajdonságainak köszönhetően a kókuszdió olajat fogmosáskor fogkrém helyett is használhatjuk.

Izzadásgátló

A mikróbaellenes tulajdonságainak köszönhetően a kókuszdió olaj mindíg egy kiváló izzadásgátló volt. Pár csepp csomborral, rozmaringgal vagy zsályával hatása fokozható.

A kókuszdió olaj a konyhában

A kókuszdió olaj a legstabilabb az étolajak közül, mivel első sorban telített zsírsavakból áll (92%). Nem avasodik és nem változik meg a belső szerkezete hő hatására (a benne található zsírsavak nem alakulnak át transzsírokká vagy szabad gyökökké). Ez az olaj 3000-el kevesebb eséllyel oxidálódik mint a lenolaj ás 5-el kevesebb esetben mint a maszlina olaj. Akár két éven át is eláll szobahőmérsékleten, a nélkül, hogy megavasodna. Az ételek elkészítéséhez használják, édes és illatos állaga egzotikus jelleget kölcsönöz. Egészségünk érdekében javasolt, hogy minél több nyers ételt együnk és a főtt ételeket a lehető legkisebb hőfokon készítsük el. A kókuszdió olajjal lepermetezhetjük például a párolt zöldségeket és egy igen ízletes és egészséges ételt kapunk.

Mások a következőket is megvásárolták...

*Az eredmények személyenként változhatnak, nem feltétlenül szükséges elérni az oldalon igérteket, illetve azon eredményeket, amelyeket más személyek említettek ajánlóleveleikben.