• Lycopene (likopin) - erős antioxidáns
  • Lycopene (likopin) - erős antioxidáns

  Lycopene (likopin) – erős antioxidáns

  0 hozzászólás
  0 out of 5

  28.00 

  ÚJ - AZ ÁR EURÓBAN JELENIK MEG, DE FORINTBAN IS FIZETHET!

  LEIRÁS

  A likopen egy kíváló minőségű antioxidáns, amelyet a Solanum lycopersicum természetes kivonatából készítenek.

  A likopen egy karotinoid, amely megvédi a szervezetet a szabadgyökök okozta károktól, amelyek szoros összefüggésben állnak az autoimmun funkciókkal.

  Likopin (lycopene) hatásai

  A likopen daganatellenes hatásokkal bír prosztata-, emlő-, hugyvezeték-, epe-, tüdő-, bőr-, méh-, méhnyak-, petefészek- valamint bélrák esetén.

  A likopen számottevően csökkenti az ateroszklerózis kockázati esélyeit, ugyanakkor a szívinfartusét 20-50%-al. A likopinos kezelések nagy reményeket támasztanak a neoplázikus és degeneratív betegségek valamint az Alzheimer gyógyításával kapcsolatban.

  A sárgafolt vagy makula kései elváltozásairól készült kutatások bebizonyították a lutein igen fontos védőszerepét (a 6 hónapon át napi 5-6 mg-i lutein 43%-al csökkenti a makula elváltozásainak előfordulását). A lutein antioxidáns hatása nem csak a látószervek szintjén nyilvánul meg, hanem más szervek szintjén is, így az emésztőrendszer zavarai ellen is sikeresen alkalmazható, azon személyek esetében is akiknek antioxidánsok szedését javasolják a szívbetegségek, a prosztatarák stb. megelőzése érdekében.

  A szemek szintjén, a lutein hatását a likopin erősíti, amelynek következtében lelassul, csökken majd teljesen leáll a sárgafolt vagy makula elváltozása.

  A likopint igen erős antioxidáns hatás jellemzi, blokkolja a szabad oxigéngyököket és a hidroxil és a peroxid szabadgyököket (Riso és tsa., 1999).

  A likopin szabad oxigéngyök blokkoló hatása kétszer erősebb mint a betakarotiné és 1o szer nagyobb az alfa tokoferonolénál (Agarwal és tsa., 2000).

  Igen sok, mind epidemiológiai mind állatokon végzett kutatás bebizonyította, hogy az étrend kiegészítése likopinnal csökkenti az olyan rákos megbetegedések kockázatát, mint pl: a szájban vagy a nyelőcsőben kialakuló rák, gerinc-, emlő- valamint prosztatarák. (Kim és tsa., 2000).

  A likopin csökkenti a koleszterin koncentrációját a májszövetek szintjén, a HMG-reduktázok (3-hidroxi-3-metilglutaril-reduktáz), működésének a meggátolásával, amely enzim igen fontos szerepet tölt be a koleszterin bioszintézisében. (Fuhramn és tsa., 1997).

  Dr. Sanda Maria ANDREI kutatási vezető – A kolozsvári  Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetemen végzett kutatásai szerint.

  A rák és más krónikus betegségek kialakulása összeköthetp a oxidatív stresszes állapotokkal, és az antioxidánsok megvédik a szervezetet a szabadgyökök okozta károktól. Az in vitro kutatások kimutatják, hogy a likopin az egyik legerősebb antioxidáns a karotinok közül. A likopen képes megállítani a DNS oxidációját, a lipidek vagy zsírsavak peroxidációját és meg tudja gátolni a LDL koleszterin oxidációját is.

  Ugyanakkor a számos in vitro és állatokon elvégzett kutatás arra is rávilágít, hogy a likopen olyan hatásokkal bír, amelyek segítenek megelőzni vagy képesek csökkenteni a szívbetegségeket.

  ÖSSZETÉTELE

  Lycopene (természetes Solanum lycopersicum kivonat)5.000 mcg (5 mg)

  Nem tartalmaz: tejtermékeket, tojást, glutént, kukoricát, diót, mesterséges édesítőszereket, ízfokozókat vagy szinezékeket.

  Használat

  Javasolt adagolás: 2 kapszula, naponta 1-2 alkalommal.

  Figyelem

  • Ne haladják meg a javasolt napi adagot!

  Kapcsolódó termékek:

  Mások a következőket is megvásárolták...

  *Az eredmények személyenként változhatnak, nem feltétlenül szükséges elérni az oldalon igérteket, illetve azon eredményeket, amelyeket más személyek említettek ajánlóleveleikben.