Ginger Root – gyömbérgyökér

0 hozzászólás
0 out of 5

15.95 

Leírás

A gyömbér (Zingiber officinale), amelyet “ghimber” vagy “gingiber” néven is gyakran emlegetnek egy lágyszárú növény, amely a trópusi éghajlaton terem, és igen gazdag rizómában és illóolajokban. Egy évelő növény, amelynek konstans magas hőmérsékletre és nedvességtartalomra van szüksége a megfelelő fejlődéshez. A gyömbérgyökér szabálytalan alakú, göcsörtös és 5-6 cm hosszúságúra megnő. A keleti, így indiai, malaéziai, nepáli és bangladeshi konyhák hiányozhatatlan fűszer és gyógynövénye, amely a török konyhának köszönhetően “fehér bors” néven terjed el Moldova és Munténia régióiban. A gyömbér elnevezést inkább a Bánátban és Erdélyben használják a magyar konyha befolyása miatt. Az olyan angol gyarmatokon, mint Kanadában, Ausztráliában, Jamaikán és Kenyában igen elterjedt a “gyömbér sör”, amelye elnevezése ellenére nem tartalmaz alkoholt.

A gyömbérben megtalálható fontos aktív hatóanyagok specifikus összetevők, amelyeket gingeroloknak, fenoloknak és illóolajoknak nevezünk.

Gyógyászati hatások

  • Megfázás esetén a tüdő, a gyomor és a lép szintjén váltja ki hatását.
  • A székrekedést szintén lehet a gyömbérrel orvosolni.
  • Nyugtató hatással van a hastájéki fájdalmakra, segíti az emésztést, semlegesíti a bélgázokat, étvágygerjesztő és semlegesíti a szervezetben felgyülemlett mérgező anyagokat.
  • Megelőzheti és megszűntetheti a csuklást, a hányingert és a hányást vagy akár az ételmérgezést.
  • A gyömbért gyakran alkalmazzák tengeri betegség, magasságiszony, valamint a repülővel vagy autóval történő utazás esetében fellépő hányinger esetén is.
  • Jó hatással van tehát a hányinger, hányás, gyomor- és bélbántalmak esetén.
  • Kínában már több mint 3000 éve alkalmazzák az asztmás betegségek kezelésénél.

ÖSSZETÉTELE

Gyömbérgyökér por (Zingiber officinale) 500 mg

Használat

A javasolt napi adagolás (kimondottan felnőttek számára): 1-2 kapszula, szükség szerint.

Mások a következőket is megvásárolták...

*Az eredmények személyenként változhatnak, nem feltétlenül szükséges elérni az oldalon igérteket, illetve azon eredményeket, amelyeket más személyek említettek ajánlóleveleikben.