DGL 500 plusz – a gyomor nyugalmáért

0 hozzászólás
0 out of 5

24.00 

Leírás

Gyomorpanaszok esetén

Nem létezik olyan ember, aki élete során legalább egyszer ne szenvedett volna gyomorpanaszoktól. Ennek különböző tünetei lehetnek a savtúltengésen keresztül a gyomorfájdalmakig és a sav visszaöklendezéséig.

Ezekhez természetesen hozzáadódnak a különböző akut és krónikus betegségek is, mind: gyomorhurut, gyomorfekély, stb. A gyomorpanaszok oka általában a gyomorsav savtartalma és a gyomor azon képessége közötti egyensúly felborulása, amely a gyomrot a sav okozta irritációtól védi. Egyes káros baktériumok jelenléte is okozhat gyomorpanaszokat. A gyomor védéséért a nyák felel, amely a gyomorfalán található sejtek termelnek és mucinnak hívnak.

A szintetikus gyógyszerek általában semlegesítik a savat, viszont arra szüksége van a szervezetnek a táplálék megemésztése szempontjából. A savtúltengés vagy gyomorfekély okozta fájdalmak megszűntetését olyan gyógyszerek szedésével érik el, amelyek bevonják a gyomornyákot, amellyel szintén meggátolják az emésztést. Ezek a gyógyszerek rövid távon megszűntetik a tüneteket, azonban hosszú távon igen káros hatásokkal bírnak.

A DGL édesgyökér tulajdonságai és hatásai

  • Az összetételben fellelhető flavonoidok segítenek a túlzott savtermelés leállításában.
  • Növeli a gyomorfal nyáktermelő sejtjei szintjén a vérkeringést.
  • Növeli a gyomor nyáktermelését, amely megvédi a gyomorfalat.
  • Serkenti a mukosztermelő sejtek kialakulását.
  • A DGL de-glicirhizinált a mellékhatások elkerülése érdekében.
  • A DGL könnyen alkalmazható rágótabletta formában.

Hogyan hat az édesgyökér?

Az édesgyökeret (Glycyrrhiza glabra) gyakran a szintetikus savkötők és az anti-blokkoló szerek alternatívájaként használják. Ennek sikere nem csak annak köszönhető, hogy nem gátolja meg teljesen a gyomor savtermelését hanem annak is, hogy nem semlegesíti a gyomorsavat, inkább arra sarkallja a gyomrot, hogy természetes módon védekezzék a gyomorsav ellen.

Az édesgyökér serkenti a mucintermelést és a mucintermelő sejtek kialakulását, a gyomorfal szintjén működő vérkeringés serkentése által. Ugyanakkor a kutatások kimutatták, hogy az édesgyökér igen hasznos a belekben található az olyan káros baktériumok gyomorba való vándorlásának a meggátolásában, mint például a Helicobacter pylori.

A hosszú távú használatának egyetlen akadálya a glicirizin, amely növelheti a vérnyomást és a víz megtartást. Viszont abban az esetben ha ezt az összetevőt eltávolítják, ez a nemkívánatos mellékhatás is megszűnik.

Mi a DGL?

A DGL egy de-glicirhizinált édesgyökér, ami azt jelenti, hogy a káros hatású glicirhizint eltávolították belőle.
A DGL így egy természetes, egyedülálló és hatékony megoldást nyújt a gyomrot érintő problémák megoldására.

Egy 16, súlyos gyomorproblémákban szenvedő betegen végzett kutatás kimutatta, hogy 360 mg DGL napi 3 alkalommal (a 3 fő étkezéskor) történő alkalmazása eredményeképpen a tünetek átlag 78%-al csökkentek.

Ugyanakkor egy másik kutatás azt mutatta ki, hogy a DGL 760 mg-os alkalmazás esetében, szintén napi 3 alkalommal, ugyanolyan hatással bír, mint az erre használt gyógyszerek (Tagamet)(cimetidin), viszont ennek mellékhatásai nélkül.

A DGL abban az esetben a leghatékonyabb, ha jól össze van rágva és jól összekeveredik a nyállal. A hatás növelése érdekében az Organika gyömbérrel egészítette ki a terméket, amely emésztésfokozó és számos helyen használják fűszerként is.

Édesgyökér: a női tonik!

Az édesgyökeret széles körben használják, főleg Kínában: a mellek feszessége, a Dysmenorrhoea, valamint a telt nőies formák megőrzése érdekében, a klimaxos időszak után.

ÖSSZETÉTELE

Összetétel/tabletta

4:1 glicirhizinát mentes desgyökér (Glycyrrhiza glabra) – 190×4 380 mg

Használat

Az ajánlott adagolás (csak felnőttek számára): 1-2 tabletta naponta 20 perccel étkezés előtt. Meg kell rágni és össze kell keverednie a nyállal mielőtt a gyomorba érne.

Figyelem

  • Terhesség vagy szoptatás alatt használata nem javasolt!
  • Annak érdekében, hogy ne gátolja meg más gyógyszerek hatását, kérjük kérdezze meg kezelőorvosa véleményét ha cukorbetegség, nátriumhiány, vese, máj, impotencia, magas vérnyomás vagy szívbetegség elleni kezelésben részesül vagy ha hormonkezelés vagy MAO gátló szerek alatti kezelésben részesül.

További termékek a koenzimek családjából:

Mások a következőket is megvásárolták...

*Az eredmények személyenként változhatnak, nem feltétlenül szükséges elérni az oldalon igérteket, illetve azon eredményeket, amelyeket más személyek említettek ajánlóleveleikben.