• Gotu Kola - a hosszú élet növénye
  • Gotu Kola - a hosszú élet növénye

  Gotu Kola – a hosszú élet növénye

  0 hozzászólás
  0 out of 5

  24.00 

  ÚJ - AZ ÁR EURÓBAN JELENIK MEG, DE FORINTBAN IS FIZETHET!

  Leírás

  A természetben a működés határozza meg a formát. Következésképpen az agy formája / alakja határozza meg a funkcióját / működését. Nem meglepő tehát, hogy az Ayurvédikus orvostudomány és a kínai orvostudomány egyik legértékesebb gyógynövénye, a Gotu Kola (szanszkrit: Brahmi, latin: Centella asiatica), levelei nagyon hasonlitanak az emberi agy alakjához. Végül is több ezer éve tisztelik – imádják ezt a növényt, mivel képes a kognitív funkció javítására. Ez a növény egy csodaszer a gyógyulásban; egy igazi adaptogén (olyan kifejezés, amelyet olyan növények leírására használnak amelyeknek hatásuk a következők: kiegyensúlyozzák és harmonizálják az elmét, a testet és a szellemet – lelki állapotot). Éppen ezért Indiában és Kínában is nagyra értékelték az ayurvédikus orvosi szövegekben és a klasszikus szövegekben megjelenő növényekre való utalásokat.

  1. Javitja az agy működését és hosszú életét

  Ázsiában, a Gotu Kola-t hosszú élet gyógynövényként ismerték. Li Ching-Yuen, taoista mester és növényi magtermesztő, a növény híres promótere és felhasználója volt a maga idejében. Az ősi kínai orvosi szövegek azt mondják, hogy 256 éves korában halt meg, és nagyrészt élettartamát a Gotu Kola napi használatának tulajdonította. Míg ezeknek a feljegyzéseknek a pontossága vitatható, a Gotu Kola egy jól tanulmányozott növény, és terápiás tulajdonságainak túlnyomó többségét, beleértve az élettartam meghosszabbítását is, a tudomány és a tudományos közösség dokumentálta és érvényesítette. [1]

  Élethosszabbító tulajdonságai valószínűleg egy szinergikus kombinációnak köszönhetőek, amelyek nagy hatással vannak az elmére, testre és a szellemre – lelki állapotra – minden értelemben, az egész személyre. A növény előnye változhat, jelentősen javitja a memóriát, helyreállítja az agysejteket és az ideg funkciókat, javítja a vérminőségét és a vérkeringést, helyreállítja az emésztést és gyorsítja a sebek gyógyulását. [1-13]

  2. Az intellingencia és a kognitiv funkciók növelése

  Mivel a mai modern világban gyors az intellektuális ritmus, a Gotu Kola képessége az, hogy fokozza és fejlessze a szellemi működés szinte minden aspektusát – szinte mindenféle szemponttból.  [1-13]

  Általában azok a növények és anyagok amelyek ilyen hatásokat idéznek elő nagyon stimulálóak; mindazonáltal a Gotu Kola modulátor, amely ideális mindazoknak, akik kognitív ingereket keresnek, a stimuláns anyagok nemkívánatos és kiegyensúlyozatlan mellékhatásai nélkül. Egy tanulmány szerint a gyermekek, akik fél gramm Gotu Kola kivonatot adagoltak naponta, egy éven át, jelentős javulást mutattak saját intellektuális / szellemi szintjükön. Hat hónap után lényegesen javult az intelligencia, a kognitív funkció és a koncentráció. [9]

  3. Újraépíti az idegrendszert, csökkenti a szorongást és a stresszt

  Az ayurvédikus orvostudományban a Gotu Kola hatásai rasayana-nak vagy fiatalító növénynek minősül, mivel képes visszaállítani a működést, az egyensúlyt és az egészséget az elme és a test több részén. Egy rendkívül gyógyító növény az idegrendszer számára, és kimutatták, hogy javítja és helyreállítja az axonokat [2], amelyeket az agy és a test idegimpulzusainak továbbítására használnak. Egész életútja során antidepresszánsként, stresszellenes  és álmatlanság ellen használták. [6.12]

  A Gotu Kola képessége javítja a vérminőségét és a keringést [1], fiatalító hatása talán az egyik fő összetevője, mivel vérünk érintkezésbe kerül és táplálja az elmét és testünk szinte minden területét, oxigént szállít és egyéb fitonutrienseket szolgáltat.

  4. Pszicho-spirituális hatások: Illuminációs növény

  A Gotu Kola régóta kedvelt növény volt a taoisták, szerzetesek és a yogik által egyedülálló agyi hatásai miatt. Számos ayurvédikus szöveg utal a növény spirituális tulajdonságaira, amely költői szempontból „Felvilágositó növényként” vagy „Illuminációs növényként” utal rá. A meditálók, különösen azért keresték ezt a növényt, hogy összehangolják a jobb és a bal agyfélteket, ami figyelemfelkeltést eredményez, amelyet az emberek megszokottan észlelnek, mely bizonyítja, amit a híres amerikai pszichiáter, Csikszentmihalyi Mihály népszerűsitett „fluxus állapotot” – egy olyan állapot, amikor nagyon összpontosítunk arra a munkára vagy tevékenységre amelyet abban a pillanatban végzünk – teszünk, amelyben az agy összes tanulási áramköre (asszimilációja) jelentősen javul.

  ÖSSZETÉTELE

  Összetétel / kapszula:

  Por Gotu Kola levelekből (Centella asiatica)500 mg
  Növényi kapszula (hipromellóz)98 mg
  Mikrokristályos cellulóz (terhelési hatóanyag)50 mg
  Növényi magnézium-sztearát (összesülési hatóanyag)5 mg

  Nem tartalmaz: tejet és tejtermékeket, tojást, glutént, szóját, búzát, kukoricát, élesztőt, dióféléket, édesítőszereket, ízesítőanyagokat vagy mesterséges színezéket.

  Nettó súlya e = 58,77 g. 

  Használat

  Ajánlott adagolás (csak felnőttek számára): 2 kapszula 3-szor/nap.

  Figyelmeztetések

  • Ne lépje túl a napi ajánlott adagot!
  • Kérje szakember tanácsát, ha hosszabb ideig szeretné használni!
  • Terhesség vagy szoptatás alatt használata tilos!
  • Ha a kellemetlen tünetek továbbra is fennállnak vagy súlyosbodnak, vagy újak jelentkeznek, hagyja abba a termék  használatát és forduljon orvosához!
  • A termék használata előtt forduljon szakemberhez, ha egyidőben orvos által előirt gyógyszereket használ!
  • Az étrend-kiegészitők nem helyettesitik a változatos és kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.

  Használati ajánlások

  Mint minden új termék esetében, amely növényi alapú és amelyet először használnak, ajánlott kisebb adaggal kezdeni, majd áttérni magasabb adagra amint megismerkednek a hatásaival úgy  az elmére mint testre nézve. A Gotu Kola étrend – kiegészítők hosszú távon biztonságosan használhatóak, de sok Ayurvédikus orvos javasolja a 2-3 napos szünetet a 3-4 hetes folyamatos adagolás után.

  Bibliográfia

  1. Kashmira J. Gohil, et al. “Pharmacological Review on Centella asiatica: A Potential Herbal Cure-all.” Indian Journal of Pharmaceutical Sciences2010 Sep-Oct; 72(5): 546–556.
  2. Soumyanath A, Zhong YP, Gold SA, Yu X, Koop DR, Bourdette D, Gold BG. Centella asiatica (Gotu Kola) accelerates nerve regeneration upon oral administration and contains multiple fractions increasing neurite elongation in-vitro. J Pharm Pharmacol. 2005 Sept;57(9):1221-9.
  3. Ganachari MS, Babu V, Katare S. Neuropharmacology of an extract derived from Centella asiatica. Pharm Biol. 2004;42:246–52.
  4. Tiwari S, Singh S, Patwardhan K, Gehlot S, Gambhir IS. Effect of Centella asiatica on mild cognitive impairment (MCI) and other common age-related clinical problems. Digest J Nanomat Biostruct. 2008;3:215–20.
  5. Kumar A, Dogra S, Prakash A. Neuroprotective effects of Centella asiatica (Gotu Kola) against intracerebroventricular colchicine induced cognitive impairment and oxidative stressInt J Alzheimers Dis. 2009;2009:1–8.
  6. Jana U, Sur TK, Maity LN, Debnath PK, Bhattacharyya D. A clinical study on the management of generalized anxiety disorder with Centella asiaticaNepal Med Coll J. 2010 Mar;12(1):8-11.
  7. Bradwejn J, Zhou Y, Koszycki D, Shlik J. A double-blind, placebo-controlled study on the effects of Gotu Kola (Centella asiatica) on acoustic startle response in healthy subjectsJ Clin Psychopharmacol. 2000;20(6):680-684.
  8. Rao MK, Rao MS, Rao GS. Treatment with Centalla asiatica (Linn) fresh leaf extract enhances learning ability and memory retention power in ratsNeurosciences(Riyadh). 2007;12(3):236-41.
  9. V.R. Appa Rao, et. al, The Effect of Mandookaparni (Centella Asiatica) on the General Mental Ability (Medhya) of Mentally Retarded Children, Journal of Indian Medicine(August 25, 1973), p.9-12.
  10. V.R. Appa Rao, et.al, The Study of Mandookaparni (Gotu Kola) and Punarnava for their Pasayan effect on Normal Healthy Adults, Nagarjun, (July, 1969) p.41
  11. Wanakhachornkrai, et al. Neuritogenic effect of standardized extract of Centella asiatica ECa233 on human neuroblastoma cells.BMC Complement Altern Med. (2013)
  12. Wattanathorn J., et al. “Positive modulation of cognition and mood in the healthy elderly volunteer following the administration of Centella asiatica.” Journal of Ethnopharmacology.2008 Mar 5;116(2):325-32.
  13. Sun GY, et al. Phospholipase A2 in the central nervous system: implications for neurodegenerative diseases. J Lipid Res. (2004)

  • Vegye fel a kapcsolatot szakorvosunkkal, egyéni kezelés érdekében


  Mások a következőket is megvásárolták...

  *Az eredmények személyenként változhatnak, nem feltétlenül szükséges elérni az oldalon igérteket, illetve azon eredményeket, amelyeket más személyek említettek ajánlóleveleikben.