Goldenseal Coptis C. forte – rákmegelőző, gyulladáscsökkentő

  0 hozzászólás
  0 out of 5

  30.00 

  ÚJ - AZ ÁR EURÓBAN JELENIK MEG, DE FORINTBAN IS FIZETHET!

  Leírás

  A Coptis chinensis, a Hydrastis canadensis család fajtából való, de magasabb tartalmú a izochinolinici alkaidokkal és egy jelentősen szélesseb terápiás szpektrummal. A fő izochinolinici alkaidok, amelyek jelen vannak, azok a következők: berberin, hidrasztinin, coptiszin, palmatin és canadin. Tartalmaz még biotint, illó olajokat, gyantákat, inozitolt, A, C és E vitaminokat, ásványi anyagokat és fitoszterint. A berberin az egyik legerősebb parazita-ellenes hatású az alkaidok közül. Elpusztítsa a paraziták többségét, amelyek jelen vannak mind a bélben, de a vérben vagy a belső szervekben is.

  A monográfiája szerint, a Coptis chinensis gyökeréből való berberinnek jótékony hatása van a bélrendszerben levő paraziták számára, szemfertőzésekben, szív és érrendszeri betegségekben, gyulladásos betegségekben, különböző parazita fertőzésekben, baktériális fertőzésekben (legfőképp orrmelléküreg, fülek, szemek, húgyúti rendszer, gyomor, belek), vírusos fertőzésekben (legfőképp a légutaknál, de a herpeszes vírusnál is.

  A Coptis chinensis (Rhizoma Coptidis) gyökerének a beszedése hatékony átfogó összeállítást mutatott be, amely 2009-ben volt közzé téve, a Tianjini Gyógyszertári Kutató Intézetnek a kutatócsoportja által. Arra a következtetésre jutottak, hogy a Coptis chinensis gyökeréből való kivonatnak egy kiterjedt gyógyszertári aktivitása van, amely magába foglalja a rák elleni, baktériás elleni, a hipoglicemiás aktivitást és a LDL koleszterinszint lecsökkentését, gyulladáscsökkentő akcióját és szabad radikális elleni potenciálisát is.

  Az antibaktériális hatása által, a Coptis chinensis hatásos a Stephylococcus aureus baktérium ellen is. A Coptis kivonatnak az egyedülálló jellege, azt teszi hogy belőle a leghatékonyabb kezelés lesz a Lyme betegségre, amelyet a Borrelia fertőzés okoz.

  Ezzel egyidőben, egy kiváló gombáölő hatása is van, amely nem hiányozhat a parazitaölő protokolokból, legfőképp a Candida, Helikobakter, Toxoplazma fertőzésekben.

  A Berberin 43 aranysárga Stafilcoc (Staphylococcus aureus) gyökér ellen hat.

  Az összetevőből a berberinnek hipoglicemiás (lecsökkenti a cukorszintet) hatása van, amely hasonló a metformin gyógyszerhez. A Goldenseal Coptis hasznos tehát a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésében is.

  Az útóbbi tanulmányok, amelyek a Coptisban levő alkaloidokon voltak elvégezve, a pusztító hatását a rákos sejtekben levő telomeráznak tárták fel, erős apoptikus rákellenes hatással. A rákellenes cselekmény még megnyilvánul a specifikus gyulladáscsökkentő hatása által is, ismerve mint a sejt gyulladás, a rosszindulatú sejtek proliferációjához és kialakulásához vezet.

  A Coptisban levő berberin megnöveli a protein kináz tevékenységét, amelyet az AMP aktivált, a P53 gén foszfilása által az aktiválásához vezet, és a CDK, P21 inhibitornak egy növekedett fehérje szintjéhez vezet. Ez a hatás egy antiproliferatív akcióba (anti-metasztatikus) lesz lefordítva, alkalmazva a következő esetekben: leukémia, melanoma, szolíd daganatok.

  A Piperin jeletősen megnöveli a Coptisban levő alkaidok biofelszívodását és a bioelérhetőséget, megnövelve a terápiás hatékonyságát.

  ÖSSZETÉTELE

  4:1 Goldengyökér radix (Coptis chinensis)

  • 4x koncentrált kivonat, ami egyenértékű 1000 mg szárított gyökérből nyert porral
  • minimum 15% alkaidokat tartalmaz (10% berberin)
  250 mg
  Nigrum SE Bors (95% piperin)5 mg

  Használat

  Az ajánlott adagolás: naponta evés előtt 1-3 kapszula vagy az orvos tanácsai szerint.

  Figyelem

  • Ne fogyasszanak alkoholt a gyógyszeri kezelés közben, azért, hogy ne csökkentsék le a terápiás hatását.
  • Ne fogyasszanak nyugtatókat a kezelés közben.
  • A pozítiv hatások körülbelöl 1 hét kezelés után kezdenek jelentkezni.

  Referenciák

  További érdekes információ a Coptis-ról

  Egyébb gyakori nevek:

  • Huanglian
  • Goldthread
  • Goldenthread
  • Cinese Goldenseal
  • Coptis
  • Rhizoma coptidis.

  Bár kevésbbé ismert az európai gyógyszeriparban, ahol inkább a Hydrastis canadensi-t használják, a Coptis chinensis Kínában jól ismert és széles körben használva van, még a Ming dinasztia óta. Az útóbbi 10 évben a Coptis chinensis-t elkezdték tanulmányozni, javasolni és ajánlani az étkezési kiegészítőkben úgy Észak Amerikában is, mint Európában is.

  A Coptis chinensis a Ranunculaceae családba tartozik, így közvetlenül kapcsolódik a Hydrastis Canadensis-hez (Goldenaseal).

  A Hydrastis canadensis (Goldenseal) elnyerte a hírnevét a jelenlevő alkaidok tartalmának köszönhetően, amelyek jelen vannak a gyökérben, és a legfontosabb alkaid az a berberin, amelynek gyulladáscsökkentő, anti-parazitás, gombásodás elleni, anti-baktériális, és antioxidáns hatásai vannak. A Goldenseal egy olyan növény, amelyet úgy véltek, hogy veszélyeztetve van az Észak Amerikában levő természetes élőhelyükön, és törvény által védve van, ezt az elsődleges anyagot a kiegészítő élelmiszerek gyártói használnak és kultúrális növényekből van. Egyre több gyártók és gyógyszerészek Észak Amerikából és Európából termelik és javasolják a Coptis chinesis-ben gazdag étkezési kiegészítőket, ezt a növényt pedig Kínában gazdagon termelik. Az oka az az, hogy ugyanazok az alkaidok amelyek megtalálhatóak a Hydrastis Canadensis-ben, megtalálhatóak a Coptis chinensis-ben is, de egy nagyobb mennyiségben.

  A Coptis chinensis-ben megtalálható alkaloidok, amikor citosztatikummal párhuzamosan vannak bevéve, akkor rákellenes hatásuk van, és ez egy klínikai tanulmányt indított a metasztatikus mellrákban, amelyet 2004-ben végeztek az Amerika Egyesült Állam katonaságának a Sloan-Kettering Rák Keresés New Yorki Intézet által.2 A klínikai tanulmány 6 hónapig tartott, növekvő adagokat használtak, elindulva naponta 500 mg-u 16 kapszulától (Coptis chinensis gyökeréből való kivonat, amely 25 % berberin-t tartalmaz), egészen az a napi 41 kapszuláig. A mellékhatások csak a nagy adagolás esetén jelentkeztek, ami meghaladta a napi 21 kapszulát, és egyes betegeknél egy kis hasmenéssel jelentkezett.

  A következtetés az volt, hogy a Coptis chinesis kivonatnak a használata biztonságos, nem mérgező és minimum 50%-al a rákos sejtproliferáció gátlásához vezet, és ezekért a hatásokert a fő felelős, az a Berberin. Így igaz, a berberin a jótékony hatásaiért ismert. A monográfiája szerint, a berberinnek, amely a Coptis chinensis gyökérből van kivonva, jótékony hatásai vannak a baktériális hasmenésben, a bélben élősködő paraziták számára, a szemfertőzésekben, a szív és érrendszeri betegségekben és a gyulladásos betegségekben. A Berberin a szokásos adagok esetén nem mérgező, de szokásosnál nagyobb adagokban csak egy kelemetlenségi érzetet hozhat a belekben.

  Gyulladáscsökkentő hatásán keresztül, a Coptis chinesis képes gátolni a rák metasztálását, a B1-es ciklin kifejezés elnyomja és gátolja a kináz CDC2 aktivitását.

  Egy tanulmány során, amelyet a svájci, genovai, egyetemi kórház kardiológia tanszékén végeztek el, a Coptis chinesis a berberin tartalmán keresztül, bebizonyította a pozítiv hatásait a metabolikus és szív-érrendszeri betegségekben.

  Egy tanulmány során, amelyet a Shanghai-ban levő, endokrin és metabolikus betegségek Kórházi Központjában végeztek el, a berberin Coptis chinensis-ből a 2-es típusú cukorbetegség tünetek jelentős javulásához vezetet, valamint javítja a betegek lipid profilját.

  A Coptis chinensis kivonatnak, a gyulladáscsökkentő hatásának az akciója a májdaganatban is hatásosnak bizonyult, ezt egy tanulmány során állapították meg , amelyet 2009-ben végeztek a Hong Kong-i Egyetemen.

  A Coptis chinensis (Rhizoma Coptidis) gyökerének a beszedése hatékony átfogó összeállítást mutatott be, amely 2009-ben volt közzé téve, a Tianjini Gyógyszertári Kutató Intézetnek a kutatócsoportja által. Arra a következtetésre jutottak, hogy a Coptis chinensis gyökeréből való kivonatnak egy kiterjedt gyógyszertári aktivitása van, amely magába foglalja a rák elleni, baktériás elleni, a hipoglicemiás aktivitást és a LDL koleszterinszint lecsökkentését, gyulladáscsökkentő akcióját és szabad radikális elleni potenciálisát is. Az antibaktériális hatása által, a Coptis chinensis hatásos a Stephylococcus aureus baktérium ellen is.

  Egy tanulmány, amelyet 2010-ben végeztek a kutatók a bostoni, Amerikai Egyesült Államok, Harvard Egyetem Orvostudományi Karán, azt indukálja, hogy a Coptis chinensis-nek gyulladáscsökkentő hatása javasolt a rák kezelésében, akkor amikor kimoterápiával van összekapcsolva.

  Konkluziónálhatjuk, hogy a Coptis chinesis gyökérből való kivonatnak egy magasabb terű hatása van, mint az Észak Amerikai egyenértékének, amely a Hydrastis canadensis.

  Mint a Hydrastis canadensis, a Coptis chinesis gyökérből való kivonat úgyanolyan biztos, egyáltalán nem mérgező és mellékhatások nélküli, ezt csak egészen nagy adagolásokig, ami a naponta több mint 20 gramm.

  Referenciák

  1. Significant differences in alkaloid content of Coptis chinensis(Huanglian), from its related American species; Shreya Kamath et al (Department of Chemistry, St Lawrence University, Canton, New York 13617, USA and 2nd Department of Biology, St Lawrence University, Canton, New York 13617, USA); Chinese Medicine 2009, 4:17
  2. Phase I and II Trial of Huanglian, A Novel Botanical Against Breast Cancer That Enhances Taxol Activity, October 2004, Sloan-Kettering Institute for Cancer ResearchNew York, SUA
  3. Berberine Monograph; Alternative Medicine Review, Volume 5, Number 2, 2000, pp 175-177
  4. Huanglian, A Chinese Herbal Extract, Inhibits Cell Growth by Suppressing the Expression of Cyclin B1 and Inhibiting CDC2 Kinase Activity in Human Cancer Cells, Xiao-Kui Li et al.; Molecular Pharmacology 58:1287–1293, 2000, USA
  5. Cardiovascular and metabolic effects of Berberine, Affuso F et al. World J Cardiology 2010 April 26; 2(4): 71-77
  6. Treatment of Type 2 Diabetes and Dyslipidemia with the Natural Plant Alkaloid Berberine, Yifei Zhang et al.( Shanghai Clinical Center for Endocrine and Metabolic Diseases), J Clin Endocrinol Metab, July 2008, 93(7):2559–2565
  7. Coptis chinensis inhibits hepatocellular carcinoma cell growth through nonsteroidal anti-inflammatory drug-activated gene activation, Kathy Ka-Waiauyeung, INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR MEDICINE 24: 571-577, 2009
  8. Recent advance on chemical compositions and pharmacodynamic and pharmacokinetic studies of Rhizoma Coptidis; Hai-Yu Xu et al., Asian Journal of Pharmacodynamics and Pharmacokinetics 2009; 9(1):11-25
  9. Rationale for the Use of Natural Anti-Inflammatory Agents in Cancer Chemotherapy, Dr. Jing Liu et al., North American Journal of Medicine and Science, Jul. 20101, Vol. 3, No.3, pp. 160-166

  • Vegye fel a kapcsolatot szakorvosunkkal, egyéni kezelés érdekében


  Mások a következőket is megvásárolták...

  *Az eredmények személyenként változhatnak, nem feltétlenül szükséges elérni az oldalon igérteket, illetve azon eredményeket, amelyeket más személyek említettek ajánlóleveleikben.