Noni (Morinda Citrifolia), egy trópusi növény a Csendes-óceán déli részéről, Tahitiről. A bennszülöttek több száz éven keresztül különböző betegségek gyógyítására használták a Nonit. Az 1990-es években, John Wadsworth kutató által került az Észak Amerikai piacra, aki 3 évet tölrött Tahitin a Noni kivonatok terápiás hatásainak a tanulmányozásával.
Manapság a Noni por-kivonat vagy gyümölcslé formájában árulják, más gyümölcsökkel összekeverve, kellemetlen ízének elfedése érdekében. Ezek a gyümölcslevek azonban nagyon sokba kerülnek és nem olyan hatékonyak, mint a tiszta por-kivonat.
A Noni kivonat előnyeit, azok sokasága miatt nehéz mind felsorolni. Tulajdonképpen mindenre jó. Ezért nevezték el „többszörös gyógyszernek”.
A Noni több mint 160 különböző tápanyagot tartalmaz: 18 amminósavat, nélkülözhetetlen ásványi anyagokat, méregtelenítőket, értágítókat, gyulladáscsökkentőket, nyugtatókat és a regenerálódást serkentőket.
Mivel sok területen képes kifejteni jótékony hatásait, a Noni az egyik legszélesebb körben elterjedt táplálékkiegészítő. Számos olyan alternatív kezelés része, amellyel a rákos betegeket gyógyítják.
A javasolt napi adag: 1-2 kapszula 30 perccel étkezés előtt, egy pohár vizzel naponta egy vagy két alkalommal.
Ajánlás:
Fogyasztható mint ital:
- Ürítse ki a kapszula tartalmát egy pohárba.
- Adjunk hozzá egy kevés sima vizet vagy gyümölcslevel, és keverjük össze.
Több információ a Noniról
Ez egy 5-7 méterre növő, örökzöld fa, amely egész évben terem. Minden trópusi övezetben megtalálható: Kolumbiában, Kínában, Ausztráliában, stb. A Noni gyümölcsét több mint 2000 éve használják, gyógyító hatásai miatt ennek köszönhetően nyerte el az „ókori ember aszpirinja” nevet. A Noni számos egészségügyi előnye jól ismert, mégis az elmúlt két évtizedben igen szigorú vizsgálatoknak vetették alá annak érdekében, hogy megmagyarázzák az immunrendszerre és a rákos betegségek ellen vívott harcban kifejtett erős gyógyító hatását.
Mint már említettük, a Noni (morinda citrifolia) több mint 160 ásványi anyagot, vitaminokat, enzimeket és egyéb tápanyagokat tartalmaz. Amely igen pozitívan és nagy mértékben befolyásolja a szervezetet. A legújabban felfedezett összetevői közé tartoznak: az acubin, az alazarin, az asperuloside és az antrakinon, amelyek erős antibakteriális szerek – de a legfontosabb felfedezés az alkaloida nevű xeroninhoz kapcsolódik, amely jelentős mértékben hozzájárul az immunrendszer természetes de drámai módon történő javulásához, a sejtek szintjén történő beavatkozásnak köszönhetően. Gyakorlatilag a növény összes része: a gyümölcs, a levél, a gyökér, a virág és a szár igen gazdag antioxidánsokban, vitaminokban, létfontosságú olajok és természetes enzimekben.
A Noni serkenti az emésztőrendszert, és a következő betegségek kezelésére használják: