Elkelt

  Valerian (Macskagyökér) 4:1 standardizált kivonat

  0 hozzászólás
  0 out of 5

  19.00 

  ÚJ - AZ ÁR EURÓBAN JELENIK MEG, DE FORINTBAN IS FIZETHET!

  Nincs készleten

  LEIRÁS

  A Valeriana officinalis a világon az egyik legelterjedtebb gyógynövény. Évente több mint 300.000 tonnát fogyaszt belőle a föld lakossága. Igen erős hatékonyságát még a legszkeptikusabbak is elismerik. A valérián használata négyezer éves múltra nyúlik vissza mind Európában, mind Ázsiában. Mivel a hagyományos gyógyászat már már csodás erőkkel ruházta fel, számos kutatás vizsgálta és mind bizonyította, hogy a valérián az egyik leghatékonyabb gyógyszere az érzelmi zavaroknak és az azokhoz köthető fizikai problémáknak, és a rendkívül aktuális, a stressz és a feszültség okozta változásoknak.

  Kezelések macskagyökérrel (valeriánnal)

  Alvászavarok

  A valérián segít az elalvásban, csökkenti az éjszakai megébredések számát, elősegíti a mély, álom nélküli alvást (az alvás legpihentetőbb része). Más szóval a Valérián segít az alvás időtartamának a növelésére – és ami a legfontosabb – javítja ennek a minőségét. 6 hetes kúrákat kell tartani. Az alvás minőségének javulása már 3 héten belül érezhető, mivel a valérián hatása halmozottan jelentkezik.

  Izomgörcsök

  A valérián ellazítja az izmokat. Csak akkor alkalmazandó, amikor szükség van rá, de nem 3 napnál többet. Hatékonyan megszűnteti a fizikai megterhelés és a pszihikai feszültség következtében jelentkező izomgörcsöket.

  Gyomorhurut

  Ideg alapon, a stressz és a túlterhelés következtében kialakuló gyomorhurut esetében a kezelés 12 napig tart, 5-10 nap szünettel. Kivételes esetekben, stresszes periódusokban alkalmazandó, ilyenkor a valériánban található aktív hatóanyagok az agyban olyan kémiai folyamatokat indítanak el, amelyek megnyuktatnak, ellazítanak, javítják a kedélyállapotot. Ugyanakkor fájdalomcsillapító hatással is bír, csökkenti a gyomorfájdalmakat.

  Emésztőrendszeri görcsök

  A valérián ellazítja a símaizmokat, ennek köszönhetően hatékonyan enyhíti a kólika és a bélrendszeri görcsöket.

  Enyhíti a premenstruációs szindróma tüneteggyüttest

  A kezelést a menstruációt megelőző 5. napon kell elkezdeni és annak 2. napjáig kell folytatni. Megszűnteti a irritáltságot és a idegfeszültséget, csökkenti a mell-, petefészek fájdalmakat, a medence telítettségének érzését.

  Szívritmuszavar, szíviszkémia

  Valériánnak főként a stressz és szorongás okozta szívpanaszokat kezelik. Egy, az Amerikai Egyesült Államokban, 480 személy megfigyelésével végzett kutatás kimutatta, hogy a valérián napi 3 alkalommal történő alkalmazása csökkenti a stressz alapon kialakuló szívpanaszok előfordilását, főleg ami a szívritmuszavart és a szív iszkémiát illeti. Ugyanakkor a valérián használatat számottevően csökkentette a stresszes állapotokat.

  Angina pectoris (mellkasi fájdalom)

  egy, Kínában elvégzett kutatás kimutatta, hogy a valérián a vizsgált személyek mintegy 88%-nál jótékony hatással bírt. Naponta 3 alkalommal alkalmazandó, 40 napon át, 7-10 napos szünettel. A valérián számottevően csökkenti a mellkasi fájdalmak intenzitását és előfordulásának gyakoriságát, ugyanakkor javítja a szív működését (a kezelés alatt álló személyek electrocardiogramos vizsgálata alapján).

  Szorongás

  A valérián az egyik leghatékonyabb természetes szorongásgátló. Hatása 4 hét kúra után érzékelhető. A kezelés 2 hónapig tart 14-21 nap szünettel. Hatásának intenzitása hasonló a szorongásoldó gyógyszerek hatásához, viszont azok mellékhatásai nélkül.

  Depresszió

  15-30 napos valérián kúra javasoltdepresszió esetén, mind azoknak a személyeknek, amelyek nincsenek kitéve mentális vagy fizikai gyakorlatoknak, mind azoknak, akik nem tudnak hatékonyan lazítnai így stresszesek, depressziósak és gyengék

  Összetétele

  4:1 macskakarom gyökér kivonat (0,8% valérsav tartalomra normalizálva) megfelel 500 mg valériánnak barnarizsprotein alapban125 mg

  Használata

  Javasolt adagolás: 1-2  kapszula naponta.

  Figyelmeztetések

  • Csak kimondottan felnőtteknek ajánlott, időszakosan, szükség szerint vagy az orvos utasításai szerint.
  • Alvászavarok esetén legkevesebb 1 kapszulát kell bevenni este, lefekvés előtt.

  • Vegye fel a kapcsolatot szakorvosunkkal, egyéni kezelés érdekében


  Mások a következőket is megvásárolták...

  *Az eredmények személyenként változhatnak, nem feltétlenül szükséges elérni az oldalon igérteket, illetve azon eredményeket, amelyeket más személyek említettek ajánlóleveleikben.