Chitosan – tengeri rákok vázából kivont cellulóz. Az emésztőrendszeren belül hat, leköti a zsírokat, tisztítja a beleket és hozzájárul a mérgező anyagok eltávolításához. A chitosan egy része a vérbe szívódik fel és meggátolja a rákos sejtek kialakulását.
Az a része a Chitosannak amely felszivódik a vérben, a következőképpen hat:
- Megváltoztatja a szövetek PH értékét (körülbelül 7,35-re), és az így kialakult bázikus környezetben a fehérvérsejtek mozgósulnak és megsemmisítik a rákos sejteket;
- Az összetevői megsemmisítik a rákkeltő anyagokat, helyreállítja az étvágyat és ez által megakadályozza a súlyveszteséget és az áttétek kialakulását.
- A Chitosan csökkenti a vér zsír- és koleszterinszintjét, csökkenti a vérnyomást úgy, hogy hatóanyagai egyesülnek az epesavval (ekkor szívódik fel a koleszterin) és a salakanyagokkal együtt távoznak a szervezetből.
- Csökkenti a cukorbetegek vizeletének cukortartalmát és csökkenti a magas vércukorszintet;
- Megnöveli a szervezet ellenálló képességét a PH érték növelésével és a fehérvérsejtek mozgosításával;
- Felszívja és eltávolítja a szervezetből a nehézfémeket (ólom, higany, kadmium), a mesterséges színezőket, gyógyszereket, rádiónukleideket, ugyanakkor serkenti a nyirokrendszer méregtelenítő képességét;
- Jótékony hatással van az emésztőrendszerre. Növeli a vékony- és vastagbél tápanyagfelszívó képességét, ez által megakadályozza a mérgező anyagok vérbe való felszívódását valamint a bélrákot.
Antioxidáns és érlazító hatásuk mellett a citrus eredetű bioflavonoidok növelik a Chitosan hatását.
Az Trópusi meggy (Malpighia Glabra) kivonatot erős C vitaminként is emlegetik. Ez a növény a mexikói Yukatan félszigeten található és immunrendszer serkentő hatása miatt értékelik nagyon.
Az ajánlott napi adagolás (csak felnőttek számára): 1 vagy 2 kapszula étkezés előtt egy pohár vízzel vagy gyümölcslével (minimum 250 ml).