THYROSYN – TERMÉSZETES ÖSSZETEVŐKET TARTALMAZ – A PAJZSMIRIGY EGÉSZSÉGES MŰKÖDÉSÉHEZ

  0 hozzászólás
  0 out of 5

  97.00 

  ÚJ - AZ ÁR EURÓBAN JELENIK MEG, DE FORINTBAN IS FIZETHET!

  Leírás

  William Regelson endokrinológus szakértő, úgy becsüli, hogy az 50 év feletti nők 10%-a alacsony pajzsmirigy működéssel rendelkeznek. Az előfordulási arány magasabb a nőknél, mint a férfiaknál, ami részben azt jelenti, hogy az elhízás aránya a nőknél magassabb. Ezen kÍvül, bizonyos női alpopulációkban, az előfordulás gyakorisága, gyakorlatilag már járvány. Például, a New England Journal of Medicine cikkében egy olyan tanulmányt írtak le, amelyben PMS (premenstruális szindróma) tünetekkel rendelkező 54 nő közül 51-nél alacsony pajzsmirigy működést állapítottak meg.

  A pajzsmirigy által termelt hormonok serkentik a szervek, szövetek és a sejtek tevékenységét; a csontváz növekedését és a szexuális fejlődést; befolyásolja a bőr szerkezetét (textúráját) és a haj ragyogását; felelős egy ember energia hiányáért.

  A Thyrosyn, egy komplex ortomolekuláris készítmény, amely liofilizált összetevőket tartalmaz, amelyek biológiai és táplálkozási támogatást nyújtanak a pajzsmirigy számára. Ez a formula biztosítja a pajzsmirigyet tápanyagokkal, amelyek ismertek a hipotireózis (hypothyreosis) és a hipertireózis (hyperthyreosis) egyensúly feltételek fenntartásáért. A természetes szerves jód, hasznos a pajzsmirigy anyagcsere ellenőrzésében, táplálja a pajzsmirigyeket és a mellékpajzsmirigyeket. Terápiás hatása segít javítani az energia serkentésében, enyhiti a fáradtságot, valamint csökkenti a vízvisszatartást, a súly növekedését, a haj és a bőr szárazságát. A pajzsmirigy szabályozza az anyagcserét és a test hőmérsékletét, segít szabályozni a vércukorszintet, ezért rendkivül fontos, hogy egészséges maradjon és hogy megfelelően működjön.

  Pajzsmirigy funkció, más néven hipotireózis (hypothyreosis), negatív hatással van minden elő sejt anyagcseréjére. Tünetek: fáradtság,  súly növekedése, székrekedés, hajhúllás, izomgörcsök, érzékenység hidegre, meddőség, fokozott kockázati tényezők fertőzésekre, lassú szívverés, szívroham, száraz, kérges bőr, memória és koncentrációs problémák, depresszió, mentális zavar. A felgyorsult öregedést, a krónikus stresszt és a hormonális ingadozást a pajzsmirigy okozhatja.

  Ez a hosszútávú és végső soron kezeletlen probléma tudatossága, az utóbbi időben annyira súlyossá vált, hogy a Klinikai Endokrinológusok Társulata elkezdte rutinszerűen ellenőrizni a pajzsmirigy működését, a vérnyomás ellenőrzéséhez hasonlóan. Ezt a problémát azonban gyakran nem veszik komolyan. Az orvosok tudják, hogy a pajzsmirigy hormonszintek hajlamosak csökkenni az életkorral, ezért a középkorú és idős emberek alacsony szintjét “normálnak” tekintik, és nem veszik figyelembe a fontos megelőző intézkedéseket.

  A Tyrosyn termék kulcsfontosságú tápanyagokkal biztositja a pajzsmirigy működését, a pajzsmirigy hormon szintézis érdekében és védelmet nyújt a kényes pajzsmirigy szöveteknek az oxidativ stressz és a mérgezőanyagok ellen. A Tyrosyn, L-Tirozint bocsájt ki, amely szűkséges “épitő tégla” a T3 és T4 hormonok szintézisében. Ezenkívül a Tyrosyn biztosítja a pajzsmirigy számára a szükséges jódot, amely két forrásból származik, beleértve a norvég kelp (Ascophyllum nodosum) kivonatát is.

  A jód, cink és mangán ásványok elengedhetetlenek a pajzsmirigy megfelelő működéséhez. Sajnos, az élelmiszerek már nem tartalamaznak ezekből a nyomelemekből elegendő mennyiséget.

  Klinikai vizsgálatok szerint a Myrrh (Commiphora myrrha) és a Myrtle (Myrtus communis) növények serkentik az enzimek aktivitását, mint például: a szuperoxid-dizmutázt (SOD), katalázt (CAT) és a lipid-peroxidázt (LPO), ily módon előidéz egy magas antioxidáns aktivitást, amely felelős a T3 és a T4 pajzsmirigy hormonok szintjének növekedésért. Az ayurvédikus orvoslás szerint a Commiphora a legjobb Ashwagandha-val (Withania somnifera) együtt használni. Bizonyos tanulmányok arra utalnak, hogy az Ashwagandha-ban vannak olyan összetevők, amelyek támogatják a lipid-peroxidáz (LPO) egészséges szintjét. Azt is megállapították, hogy a SOD és a CAT szintje jelentősen megnőtt az Ashwagandha-val történő kiegészítés után. Az Ashwagandha egyes összetevői a T4 szint növekedéséhez vezetnek, amely a T3 hormon perkuzorja, amelyet aktiv pajzsmirigy hormonnak tekintenek. Más tanulmányok azt mutatták ki, hogy a T3 és a T4 szintek egyidejüleg megnövekedtek az Ashwagandha segítségével.

  A stresszt tartják az egyik legfontosabb tényezőnek, amely pajzsmirigy funkció zavarhoz vezethet. Az Ashwagandha, a világ egyik legerősebb adaptogénje, ami azt jelenti, hogy fenntartja az  aktiv választ az adott stresszre. Egy vizsgálatban, 64 személy, aki krónikus stresszben szenvedett, 300 mg Ashwagandha-t kapott 2 hónapon keresztül, naponta kétszer. Az a csoport, amely Ashwagadha-t használt, jelentős csökkenést tapasztaltak a stressz értékbecslés skáláján, a palcebó csoporthoz képest.

  ÖSSZETÉTELE

  Összetevők / kapszula:

  L-tirozin por125 mg
  Kapszula: hipromellóz (növényi szénhidrátok), víz95 mg
  D-alfa-tokoferil-szukcinát – 83,33 mg, E-vitamint biztosít67 mg AT (100 UI) / 558,33% / VNR*
  3:1 kivonat sertés mellékveséből (Sus scrofa)60 mg
  Por szarvasmarha lépből (Bos taurus)40 mg
  Kálium-citrát, amely 35% káliumot tartalmaz10,5 mg
  Q10 koenzim5 mg
  L-cisztein enzim hidroklorid5 mg
  L-cisztin5 mg
  Smyrna gyanta (Commiphora myrrha)5 mg
  Myrtle levélpor (Myrtus communis)5 mg
  Por Kelp moszatból (Ascophyllum nodosum) (0,1% jód)5 mg
  Mentalevél kivonat (Mentha spicata)5 mg
  Por mentalevélből (Mentha piperita)5 mg
  Csomósodásgátló anyag: szilícium-dioxid3,04 mg
  Természetes menta ízesítő1,44 mg
  Csomósodásgátló anyag: növényi magnézium-sztearát0,76 mg

  *Tápanyag referenciaérték, az 1169/2011 rendelet szerint

  Nem tartalmaz: glutént, szóját, búzát, tojást, tejtermékeket, citrusféléket, tartósítószereket, mesterséges ízesítőket, színezéket vagy cukrot.

  Nettó súlya e = 28,7142 g

  Használat

  Az ajánlott adagolás (felnőttek számára): 1 kapszula 3-szor/nap vagy szakember utasítása szerint.

  Ajánlat

  • Ajánlott használni az Ashwagandha termékünkel együtt, 2 kapszula/nap

  Figyelmeztetések

  • Használat előtt forduljon szakemberhez, ha a következő betegségekben szenved: cukorbetegség, rák, cystinuria vagy más húgyúti problémák; ha alacsony fehérjetartalmú étrendet követ; ha vérnyomáscsökkentő gyógyszert szed; ha érzékeny gyomra van; ha nitroglicerint vagy antibiotikumokat használ.
  • Nem alkalmazható: láz, hypokalaemia, magas vérnyomás, szív vagy vese rendellenességek, vagy méh vérzése esetén; gyulladásos emésztőrendszeri vagy epevezeték betegségek esetén, súlyos májbetegségek esetén.
  • Ne használja, ha terhes vagy szoptat.
  • Ha allergia jelentkezik, hagyja abba a kiegészítő használatát.
  • Az étrend kiegészítő szédülést, álmosságot, fáradtságot, vese- vagy gyomor-irritációt, hasmenést, émelygést vagy emésztési rendellenességeket okozhat.
  • Ne lépje túl a napi ajánlott adagot.Az étrend kiegészítők nem helyettesítik a változatos és kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.

  Bibliográfia

  1. Health Canada: Ashwagandha Monograph
  2. Health Canada Kelp Monograph
  3. Health Canada L-Tyrosine Monograph
  4. Alternative Medicine Rewiew: Ashwagandha (Withania somnifera) Monograph
  5. Ayurvedic Formulary: Guggul/Gummi Gugguli (Commiphora mukul/ myrrha) Monograph

  Gyártó

  NEW ROOTS HERBAL Inc. – 3405 F. X. Tessier, Vaudreuil – Dorion, Quebec, J7V 5V5, CANADA

  Mások a következőket is megvásárolták...

  *Az eredmények személyenként változhatnak, nem feltétlenül szükséges elérni az oldalon igérteket, illetve azon eredményeket, amelyeket más személyek említettek ajánlóleveleikben.