Rhodiola

  0 hozzászólás
  0 out of 5

  11.00 

  ÚJ - AZ ÁR EURÓBAN JELENIK MEG, DE FORINTBAN IS FIZETHET!

  Leírás

  A Rhodiola Rosea növény egészségügyi előnyei, tudomány által támogatva

  A Rhodiola Rosea gyökere több mint 140 hatóanyagot tartalmaz. Oroszországból és a skandináv országokból származó emberek évszázadok óta használják a Rhodiola-t szorongás, fáradtság és depresszió kezelésére. Manapság széles körben alkalmazzák étrend-kiegészítőként számos előnye miatt.

  Csökkentheti a stresszt

  Az egyik tanulmány a Rhodiola kivonat hatását vizsgálta 101 stresszben szenvedő személyen. A résztvevők napi 400 mg-ot adagoltak, 4 hétig. Mindössze 3 nap elteltével azt vették észre, hogy jelentősen javultak a stressz tünetei, például: fáradtság, kimerültség és szorongás. Ezek a javulások a tanulmány egésze alatt folytatódtak.

  Leküzdheti a fáradtságot

  A stressz, a szorongás és az elégtelen alvás csak néhány tényező, amelyek hozzájárulhatnak a testi és szellemi fáradtsághoz. Adaptogén tulajdonságai miatt a Rhodiola segít enyhíteni a fáradtságot. Egy négyhetes tanulmány, stressz okozta kimerültséggel küzdő 60 személyen, elemezte az életminőségre gyakorolt hatásokat, valamint a fáradtság, a depresszió és a figyelem tüneteit. A résztvevők napi 576 mg Rhodiola-t vagy placebót kaptak. Megállapították, hogy a placebóhoz hasonlítva, a Rhodiola pozitív hatást gyakorolt a fáradtságra és a figyelem szintjére.

  Segít csökkenteni a depresszió tüneteit

  A depresszió egy gyakori, de súlyos betegség, amely hátrányosan/negatívan befolyásolja az életmódot. Úgy gondolják, hogy akkor fordul elő, amikor az agyban a neurotranszmittereknek nevezett vegyi anyagok kiegyensúlyozatlanná válnak. A depresszió tüneteire gyakorolt hatékonyságáról szóló 6 hetes vizsgálatban 89 enyhe vagy közepesen súlyos depresszióban szenvedő embernek 340 mg Rhodiola kivonatot vagy placebót adtak. A Rhodiola-val kezelt betegek jelentős javulást tapasztaltak az általános depresszióban, álmatlanságban és érzelmi stabilitásban, míg a placebó csoport nem mutatott javulást.

  Javítja az agy működését

  Egy tanulmány vizsgálta hatásait 56 éjjel dolgozó orvoson akik mentális fáradtságban szenvedtek. Az orvosokat véletlenszerűen választották ki, hogy két héten keresztül napi 170 mg Rhodiolát vagy egy placebó tablettát kapjanak. A placebóhoz képest, a Rhodiola 20% -kal csökkentette a mentális fáradtságot és javította a munkateljesítményt.

  Egy másik tanulmányban, egyetemi hallgatóknál, csökkentette a mentális fáradtságot, javult az alvás és fokozódott a tanulási motiváció, miután 20 napig a Rhodiola étrend-kiegészítőt használták. A placebót használó csoporthoz viszonyitva, a vizsgák eredményei 8% -kal voltak jobbak.

  Javíthatja a testmozgás teljesítményét

  Az egyik vizsgálatban a résztvevőknek 200 mg Rhodiola-t vagy placebót kaptak, 2 órával a kerékpáros vizsgálat elvégzése előtt. Akik a Rhodiola-t használták átlagosan 24 másodperccel többet gyakorolhattak, mint azok, akik placebót használtak. Noha a 24 másodperc kevésnek tűnik, a verseny első és második helye között a különbség milliszekundum lehet.

  Egy másik tanulmány vizsgálta a Rhodiola hatását a testmozgásra és a teljesítmény ellenállására. A résztvevők egy szimulált hat mérföldes (kb. 11 km) versenyen kerékpároztak. Egy órával a verseny előtt a résztvevők Rhodiola-t kaptak 3 mg / testtömeg-kg dózisban vagy placebót. A Rhodiola csoport jelentősen gyorsabban/hamarább fejezte be a versenyt, mint a placebó csoport.

  ÖSSZETÉTELE

  Összetevők / kapszula:

  Rhodiola rosea etanolos gyökérkivonata 3% salidroziddal150 mg
  Kapszula: zselatin
  Terhelési hatóanyag: mikrokristályos cellulóz
  Emulgeálószer: növényi magnézium-sztearát

  Nem tartalmaz: színezékeket, tartósítószereket vagy mesterséges édesítőszereket, tejtermékeket, keményítőt, cukrot, búzát, glutént, élesztőt, szóját, kukoricát, tojást, halat és tengeri termékeket, sót, dióféléket.

  Nettó súlya e = 22,80 g

  Használat

  Az ajánlott adagolás (csak felnőttek számára): 3 kapszula/nap, vagy szakember utasításai szerint.

  Figyelmeztetések

  • Lefekvés előtt ne használja!
  • Forduljon szakemberhez, ha a tünetek továbbra is fennállnak vagy súlyosbodnak.
  • Használat előtt forduljon szakemberhez, ha terhes vagy szoptat, ha antidepresszánsokat, fogamzásgátlókat használ vagy ha hormonpótló terápiát (HTS) használ.
  • Álmatlanság vagy ingerlékenység esetén hagyja abba az alkalmazást.
  • Ne használja, ha bipoláris zavarban szenved vagy ha a bipoláris zavar spektrumához tartozik.
  • Ne lépje túl a napi ajánlott adagot.
  • Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a változatos és kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.

  Gyártó

  FACTORS GROUP of NUTRITIONAL COMPANY Inc., 1550 United Boulevard Coquitlam, British Columbia, V3K 6Y2, Canada


  • Vegye fel a kapcsolatot szakorvosunkkal, egyéni kezelés érdekében


  Mások a következőket is megvásárolták...

  *Az eredmények személyenként változhatnak, nem feltétlenül szükséges elérni az oldalon igérteket, illetve azon eredményeket, amelyeket más személyek említettek ajánlóleveleikben.