A Kelp egy tengeri alga, amely a Csendes-óceán északi térségében, Norvégia és Kanada keleti partjainál őshonos. Franciaul Varech néven is ismert.
Több mint 60 ásványi anyagot, 21 aminósavat, egyszerű és összetett szénhidrogéneket valamint növényi eredetű növekedési hormonokat tartalmaz. Mivel igen gazdag ásványi anyagokban, vitaminokban, amminósavakban és húzóelemekben, a kelp hozzájárul a mirigyek egészséges működéséhez, főleg az agyalapi mirigy, a pajzsmirigy és a mellékvese esetében. Egy természetes jódforrás, amely antibiutikumként hat a kórokozókra és mivel az agyalapi- és a pajzsmirigy szabályozzák az emésztés egyes funkcióit, a kelp hozzájárul az emésztőrendszer kiegyensúlyozott működéséhez is.
Ez a csodálatos “tengeri növény” a természet ajándéka, teljes és kiegyensúlyozott.
Egy természetes méregtelenítő, amely hozzájárul a szervezetben felhalmozódott rádioaktív anyagok (stroncium) és a nehézfémek kiküszöböléséhez, ugyanakkor algasavat tartalmaz, amely hozzátapad a belekben található mérgező anyagokhoz, emészthetetlenné téve azokat, így könnyebben távoznak a szervezetből.
Jótékony hatásait elsősorban az agyalapi- és pajzsmirigy zavarai esetében fejti ki, ugyanakkor hatékonyan megszűnteti a krónikus fáradtság, az alacsony vérnyomás, a reggeli rosszullétek, a tüdőhártya gyulladás, a skizofrénia, a szenilitás, a gyomorvérzések, a visszértágulat, a szexuális úton terjedő fertőzések, valamint az életkedv hiánya okozta tüneteket. Fogyókúra esetén egy igen kiváló étrendkiegészítő, amely hozzájárul a nehézfémek és a mérgezőanyagok szervezetből való kiküszöböléséhez, ugyanakkor elősegíti az emésztést, megszűnteti a puffadást és a székrekedés okozta kellemetlenségeket.