LYCOPENE

  0 hozzászólás
  0 out of 5

  21.00 

  ÚJ - AZ ÁR EURÓBAN JELENIK MEG, DE FORINTBAN IS FIZETHET!

  LEIRÁS

  likopin egy kíváló minőségű antioxidáns, amelyet a Solanum lycopersicum természetes kivonatából készítenek.

  likopin egy karotinoid, amely megvédi a szervezetet a szabadgyökök okozta károktól, amelyek szoros összefüggésben állnak az autoimmun funkciókkal. A tökmag-olaj kiváló létfontosságú zsírsav forrás, valamint olyan kulcsfontosságú tápanyagokat tartalmaz, mint pl. cinket, vasat, kálciumot, magnéziumot és foszfort.

  Lycopene (likopin) hatásai:

  likopin erős antioxidáns, daganatellenes hatásokkal bír prosztata-, mell-, hugyvezeték-, epe-, tüdő-, bőr-, méh-, méhnyak-, petefészek- valamint bélrák esetén. A likopin számottevően csökkenti az ateroszklerózis kockázati esélyeit, ugyanakkor a szívinfartusét 20-50%-al. A likopinos kezelések nagy reményeket támasztanak a neoplázikus és degeneratív betegségek valamint az Alzheimer gyógyításával kapcsolatban. Ne felejtsük el, hogy a likopin a karotinoid család legfontosabb képviselője.

  Az idősebb személyeknél jelentkező sárgafolt vagy makula elváltozásaival kapcsolatos kutatások kimutatták a lutein fontos védő szerepét (5-6 mg / nap lutein 6 hónapig 43% -kal csökkenti a sárgafolt vagy makula elváltozásainak előfordulási gyakoriságát). A lutein antioxidáns hatása nem csak a látószervek szintjén nyilvánul meg, hanem más szervek szintjén is, így az emésztőrendszer zavarai ellen is sikeresen alkalmazható, azon személyek esetében is akiknek antioxidánsok szedését javasolják a szívbetegségek, a prosztatarák stb. megelőzése érdekében. A szemek szintjén, a lutein hatását a likopin erősíti, amelynek következtében lelassul, csökken majd teljesen leáll a sárgafolt vagy makula elváltozása.

  likopint igen erős antioxidáns hatás jellemzi, blokkolja a szabad oxigéngyököket és a hidroxil és a peroxid szabadgyököket.

  Riso és tsa., 1999

  likopin szabad oxigéngyök blokkoló hatása kétszer erősebb mint a betakarotiné és 1o-szer nagyobb az alfa tokoferonolénál.

  Agarwal és tsa., 2000

  Igen sok, mind epidemiológiai mind állatokon végzett kutatás bebizonyította, hogy az étrend kiegészítése likopinnal csökkenti az olyan rákos megbetegedések kockázatát, mint pl: a szájban vagy a nyelőcsőben kialakuló rák, gerinc-, mell- valamint prosztatarák.

  Kim és tsa., 2000

  A likopin csökkenti a koleszterin koncentrációját a májszövetek szintjén, a HMG-reduktázok (3-hidroxi-3-metilglutaril-reduktáz), működésének a meggátolásával, amely enzim igen fontos szerepet tölt be a koleszterin bioszintézisében.

  A rák és más krónikus betegségek kialakulása összeköthető az oxidatív stresszes állapotokkal, és az antioxidánsok megvédik a szervezetet a szabadgyökök okozta károktól. Az in vitro kutatások kimutatják, hogy a likopin az egyik legerősebb antioxidáns a karotinok közül. A likopen képes megállítani a DNS oxidációját, a lipidek vagy zsírsavak peroxidációját és meg tudja gátolni az LDL koleszterin oxidációját is.

  72 tanulmány elemzése 57 esetet eredményezett fordított jelentésekben, a likopin szintje a vérben – és a rák különböző típusai között; e jelentések közül 35 jelentős volt. A likopin védőhatásainak bizonyítéka a prosztata-, tüdő- és gyomorrák esetében volt a legmagasabb.

  Ugyanakkor a számos in vitro és állatokon elvégzett kutatás arra is rávilágít, hogy a likopin olyan hatásokkal bír, amelyek segítenek megelőzni vagy képesek csökkenteni a szívbetegségeket.

  Fuhramn és tsa., 1997

  ÖSSZETÉTELE

  Összetevők / kapszula:

  Paradicsom gyümölcskivonat (Lycopersicon esculentum), 6% likopinnel167 mg
  Olaj tökmagból (Curcubita pepo)140 mg
  Kapszula: zselatin, glicerin, tisztított víz
  Sűrítő anyag: sárga méhviasz
  Emulgálószer: lecitin szójababból

  Nem tartalmaz:

  • színezékeket, tartósítószereket és mesterséges édesítőszereket, tejtermékeket, keményítőt, cukrot, búzát, glutént, erjesztőket, szóját, kukoricát, tojást, halat, tengeri herkentyűket, sót, dióféléket.
  • genetikailag módosított szervezeteket (non-GMO).

  Nettó súlya e = 33,66 g

  Használat

  Az ajánlott adagolás, csak felnőttek számára: 1-3 kapszula/nap vagy szakember utasításai szerint.

  Figyelmeztetések és óvintézkedések

  • Ne tessék használni, ha terhes vagy szoptat.
  • Nem ajánlott azoknak a személyeknek akik allergiásak a szójara vagy a termék bármely összetevőjére.
  • Ne lépje túl a napi ajánlott adagot.
  • Az étrend kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.

  Gyártó

  Factors Group of Nutritional Companies Inc., 1550 United Boulevard, Coquitlam, British Colombia V3K 6Y2 – CANADA


  • Vegye fel a kapcsolatot szakorvosunkkal, egyéni kezelés érdekében


  Mások a következőket is megvásárolták...

  *Az eredmények személyenként változhatnak, nem feltétlenül szükséges elérni az oldalon igérteket, illetve azon eredményeket, amelyeket más személyek említettek ajánlóleveleikben.