DGL – Licorice Root Extract (Édesgyökér kivonat)

  0 hozzászólás
  0 out of 5

  21.00 

  ÚJ - AZ ÁR EURÓBAN JELENIK MEG, DE FORINTBAN IS FIZETHET!

  Leírás

  Nem létezik olyan ember, aki élete során legalább egyszer ne szenvedett volna gyomorpanaszoktól. Ennek különböző tünetei lehetnek a savtúltengésen keresztül a gyomorfájdalmakig és a sav visszaöklendezéséig. Ezekhez természetesen hozzáadódnak a különböző akut és krónikus betegségek is, mind: gyomorhurut, gyomorfekély, stb.

  A gyomorpanaszok oka általában a gyomorsav savtartalma és a gyomor azon képessége közötti egyensúly felborulása, amely a gyomrot a sav okozta irritációtól védi. Egyes káros baktériumok jelenléte is okozhat gyomorpanaszokat. A gyomor védéséért a nyák felel, amely a gyomorfalán található millió sejtek termelnek és mucinnak hívnak.

  A szintetikus gyógyszerek általában semlegesítik a savat, viszont arra szüksége van a szervezetnek a táplálék megemésztése szempontjából. A savtúltengés vagy gyomorfekély okozta fájdalmak megszűntetését olyan gyógyszerek szedésével érik el, amelyek bevonják a gyomornyákot, amellyel szintén meggátolják az emésztést. Ezek a gyógyszerek rövid távon megszűntetik a tüneteket, azonban hosszú távon igen káros hatásokkal bírnak.

  Mi a DGL – Licorice Root Extract?

  DGL egy de-glicirhizinált édesgyökér, ami azt jelenti, hogy a káros hatású glicirhizint eltávolították belőle. A DGL így egy természetes, egyedülálló és hatékony megoldást nyújt a gyomrot érintő problémák megoldására.

  Egy 16, súlyos gyomorproblémákban szenvedő betegen végzett kutatás kimutatta, hogy 360 mg DGL napi 3 alkalommal (a 3 fő étkezéskor) történő alkalmazása eredményeképpen a tünetek átlag 78%-al csökkentek.

  Ugyanakkor egy másik kutatás azt mutatta ki, hogy a DGL – Licorice Root Extract 760 mg-os alkalmazás esetében, szintén napi 3 alkalommal, ugyanolyan hatással bír, mint az erre használt gyógyszerek (Tagamet) (cimetidin), viszont ennek mellékhatásai nélkül.

  A DGL édesgyökér tulajdonságai és hatásai:

  • Az összetételben fellelhető flavonoidok segítenek a túlzott savtermelés leállításában.
  • Növeli a gyomorfal nyáktermelő sejtjei szintjén a vérkeringést.
  • Növeli a gyomor nyáktermelését, amely megvédi a gyomorfalat.
  • Elősegíti az új nyálkahártya-sejtek növekedését.
  • A DGL de-glicirhizinált a mellékhatások elkerülése érdekében.
  • A DGL könnyen alkalmazható rágótabletta formában.

  Hogyan hat az édesgyökér?

  Az édesgyökeret (Glycyrrhiza glabra) gyakran a szintetikus savkötők és az anti-blokkoló szerek alternatívájaként használják. Ennek sikere nem csak annak köszönhető, hogy nem gátolja meg teljesen a gyomor savtermelését hanem annak is, hogy nem semlegesíti a gyomorsavat, inkább arra sarkallja a gyomrot, hogy természetes módon védekezzék a gyomorsav ellen.

  Az édesgyökér serkenti a mucintermelést és a mucintermelő sejtek kialakulását, a gyomorfal szintjén működő vérkeringés serkentése által. Ugyanakkor a kutatások kimutatták, hogy az édesgyökér igen hasznos a belekben található az olyan káros baktériumok gyomorba való vándorlásának a meggátolásában, mint például a Helicobacter pylori.

  A hosszú távú használatának egyetlen akadálya a glicirizin, amely növelheti a vérnyomást és a víz megtartást. Viszont abban az esetben ha ezt az összetevőt eltávolítják, ez a nemkívánatos mellékhatás is megszűnik.

  ÖSSZETÉTELE

  Összetétel / tabletta:

  10:1 de-glicirhizinált kivonat édesgyökérből / Glycyrrhiza glabra (egyenértékű 4 g teljes növényel)400 mg
  Édesítőszerek: xilit, Stevia levél kivonat (Stevia rebaudiana)
  Csomósodásgátló: mikrokristályos cellulóz, sztearinsav, növényi – magnézium-sztearát – genetikailag nem módosított, szilícium-dioxid
  Izfokozó: por ánizs magokból / Pimpinella anisum
  • Nem tartalmaz: laktózt, tojást, halat, sót, cukrot, tartósítószereket, mesterséges festékeket, búzát, szóját, glutén, kukoricát, géntechnológiával módosított szervezeteket.
  • Alkalmas vegánok számára.
  • Xilitolt tartalmaz.

  Használat

  Az ajánlott adagolás: 20 perccel minden étkezés előtt rágjanak össze egy (1) tablettát, de nem többet, mint négy tabletta/nap és nem, több mint 4 hétig vagy szakember utasitásai szerint.

  Figyelmeztetések

  • Ezt az étrend-kiegésszitőt ne adja gyerekeknek.
  • Ezt az étrend-kiegésszitőt ne használja ha allergiás/érzékeny a termék bármely összetevőjére!
  • Ezt az étrend-kiegésszitőt ne használja ha terhes vagy szoptat!
  • A termék használata előtt, forduljon szakemberhez ha magas vérnyomással kezelik; ha a gyomor panaszok több mint 4 hétnél tartósan fennállnak vagy romlanak.
  • A túlzott fogyasztás hashajtó hatású lehet.
  • Ne lépje túl a napi ajánlott adagot!
  • Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a változatos és kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot!

  Gyártó

  FACTORS GROUP of NUTRITIONAL COMPANY Inc., 1550 United Boulevard Coquitlam, British Columbia, V3K 6Y2, Canada


  • Vegye fel a kapcsolatot szakorvosunkkal, egyéni kezelés érdekében


  Mások a következőket is megvásárolták...

  *Az eredmények személyenként változhatnak, nem feltétlenül szükséges elérni az oldalon igérteket, illetve azon eredményeket, amelyeket más személyek említettek ajánlóleveleikben.