Vitexin – hormonális szabályozó nőknek

  0 hozzászólás
  0 out of 5

  20.00 

  ÚJ - AZ ÁR EURÓBAN JELENIK MEG, DE FORINTBAN IS FIZETHET!

  LEIRÁS

  A Chasteberry sauvitex-nek (vitexagnus – castus), hosszú története van a hagyományos természet gyógyászatban.

  Hormonális Egyensúly

  Számos klinikai vizsgálat kimutatta, hogy a Vitex képssége az, hogy stimulálja és stabilizálja az ovulációban résztvevő hormonokat, szabályozza a menstruáció bőségét (bőség fokát) és rendszerességét.

  A Vitex nem egy hormon. A hipotalamusz és az agyalapi mirigyekre hat, amlyek hormonokat bocsátanak ki  vagy jelzéseket küldenek a szervezet különböző részeire, azért hogy serkentsék a nemi  termelő hormonokat.

  A Vitex már a termelési hormonok lutenizalója (luteotropja) (LH), miközben csökkenti a follikulus hormon váladék serkentését (FSH). Gyakorlatilag, a Vitex serkenti a peteérésbe (ovulációban) résztvevő hormonokat, segiti helyre állitani a hormonális egyensúlyt, pontosabban a Vitex hatékony az agyalapi mirigy működésének szabályozásába, normalizálva a progeszteron-ösztrogén egyensúlyát. A progeszteron szint normalizálása és a menstruáció szabályszerűségének fenntartása szükséges a petefészek ciszták megjelenésének elkerülésére amit az ösztrogén túlsúlyának a következménye.

  Termékenység

  A Vitex pozitív hatással van a nők termékenységére, számos tanulmányozás után, megállapitották, hogy a Vitex, a nőknél, növeli a termekenységet, vagyis  több terhességet tapasztaltak mint a palcebóval.

  A Prolaktin célja, az hogy rögzitse és leblokkolja azt a két hormont amely szükséges a peteéréshez: a follikulus stimuláló hormon és a  gonadoliberin-t. Ha a vérben nagyon magas a prolaktin szintje (hiperprolactineami-át), nincs peteérés, ami azt jelenti, hogy a teherbeesés lehetetlen.

  Egy klinikai vizsgálatban (Milewicz, 1993), Vitex-el kezelték a hiperprolactinaemia-ban szenvedő nőket. Arra a következtetésre jutottak, hogy a Vitex  használatával, a prolaktin csökkenéséhez vezet és a progeszteron szintje normalizálódott, ovulációs állapotban. Az egyik legtöbbet idézett klinikai tanulmány (Bergmann, 2000), ahol, 67 nőt Vitex-el kezeltek, akik meddőségben szenvedtek és ovulációs problémákkal küzködtek. A csoportból  38 nő teherbe esett.

  A Vitex még olyan esetekben is ajánlott, amikor a nők lemondanak a fogamzásgátló tablettákról, ebben az esetben a Vitex-et 3 menstruációs cikluson keresztül kell használni, a menstruáció szabályozása és a terhesség felkészülés érdekében.

  Klimax

  A hormon szabályozás hatás érdekében, a Vitex-et a klimax-elötti és a klimaxos időszakban is lehet használni, ez, a nőknél az az időszak, amikor a legtöbb akut hormonális változás történik.

  ÖSSZETÉTELE

  Chastberry (Vitexagnus-castus) kivonat 5:1 (egyenértékű 1000 mg)200 mg

  HASZNÁLATA

  Ajánlott adagolás (felnőttek számára): 1 kapszula napi 1-2-szer.

  Figyelem

  • Forduljon orvoshoz, ha a tünetek tartósan fennállnak vagy súlyosbodnak.
  • Mielőtt ezt a terméket használná, forduljon kezelő orvosához, ha hormon tartalmú gyógyszereket használ (pl: progeszteron tartalamú gyógyszereket, fogamzásgátlot vagy hormon potló kezelés alatt áll.
  • Ne haladja meg a napi ajánlott adagot.

  • Vegye fel a kapcsolatot szakorvosunkkal, egyéni kezelés érdekében


  További, a nők egészségét elősegitő termékek:

  Mások a következőket is megvásárolták...

  *Az eredmények személyenként változhatnak, nem feltétlenül szükséges elérni az oldalon igérteket, illetve azon eredményeket, amelyeket más személyek említettek ajánlóleveleikben.