Vitamin B7 biotin (B7 vitamin)

  0 hozzászólás
  0 out of 5

  19.00 

  ÚJ - AZ ÁR EURÓBAN JELENIK MEG, DE FORINTBAN IS FIZETHET!

  Leírás

  B7 vitamin (biotin): lényeges, gyakran figyelmen kívül hagyott vitamin

  B7 vitamin vagy H vitamin néven ismert termék, a B vitamin-komplex „család” része. A biotin elengedhetetlen összetevője az egészséges bőr-, köröm- és hajnak és ugyanakkor biztositja az idegsejtek szükséges energiaszintjét is.

  A biotin részt vesz a zsíranyagcserében, mely során az egészséges bőr egyik legfontosabb alkotó elemét, a zsirt a bőrsejtek felé irányitja. Mivel az anyagcsere során fontos szerepet tölt be a cukor energiává való átalakitásánál, ezért is a biotin használható a cukorbetegségek alternativ kezelésénél, a vérben található glükóz szint csökkentő hatása által. Ugyanakkor a biotin lényeges szerepet tölt be a fehérje és DNS szintézis és a sejt replikáció során.

  Sajnos, a biotin nem épp egy könnyen fellelhető elem, még az úgynevezett „egészséges” élelmiszerekben sem, mint például a gyümölcs és zöldségekben. Ezért is a vegetáriánusok erős biotin hiánynak vannak kitéve.

  A sima és fényes bőrnek, az egészséges és dús hajnak mind szükségük van biotinra (B7 vitamin). A tulajdonképpeni biotin a szervezet által, bizonyos élelmiszerekből, a belekben, csakis egészséges bélflóra jelenlétében állitódik elő, egy speciális, úgynevezett „Co-karboxiláz acetiláz” enzim hatására.

  Sajnos, a napjainkban megszokott egészségtelen étrend a hasznos és fontos enzimek hiányosságához és tönkretett bélflórához vezet. Például az antibiotikum beadása, mely többek között biotin hiányhoz is vezet, sok más látható, kellemetlen következménnyel is jár: száraz vagy túlzottan zsíros, kiöregedett bőr, ritka és töredezett haj. Ezért is van, hogy egyre több férfi kopaszsággal, seborrhea-val (arcbőr gondok), gyenge körmökkel, drasztikus cukorbetegséggel küzd, mely az izomtónus hiányához és apátiához is vezethet.

  A Biotin feltétlenül szükséges az idegrendszer megfelelő működéséhez, mivel a zsír és glükóz egyaránt szükségeses az energiatermeléshez, mely biztositja az idegrendszer számára szükséges energiát. A biotin hiánya kellemetlen tünetekhez vezethet, mint például: izomrángás, izom koordináció és izomtónus hiány.

  A Biotin ellenségei

  Mivel a helytelenül funkcionáló bél és a rossz étkezési szokások elhizáshoz vezetnek, számtalan nő és férfi a fogyókúrában keresi a megoldást, mely során az igen fontos B7 vitamin teljes mértékben eltűnik a étrendjükből. Nem tartalmaznak egyáltalán biotint azon diéták, amelyek kizárólag gyümölcs és zöldség fogyasztásán, valamint csakis krumpli és hús fogyasztásán alapulnak. Aki speciális diéta mellett dönt, mely három napon keresztüli nyers tojásfehérje fogyasztásán alapul, villámgyorsan fogja elvesziteni a belekből a biotint, mivel a tojásfehérjében nagy mennyiségben található avidin, egy védő szerepet betöltő elem, mely fehérjékből és a szénhidrátokból van összetéve, képes 4-szer nagyobb mennyiségü biotint elpusztitani.

  A biotin hiány specifikus tünetei

  A B7 vitamin hiány első tünetei:

  • fáradtság;
  • álmosság;
  • depresszió;
  • idegesség;
  • ingerlékenység;
  • görcsök;
  • bőrproblémák;
  • túl száraz vagy túl zsíros bőr;
  • hajhullás;
  • – törékeny haj;
  • korpásodás;
  • a haj korai beszürkülése.

  Biotin hiány által történő hirtelen halál a szopós csecsemőknél

  Az American Journal of Clinical Nutrition által kiadott tanulmány (2002;75:295–9) azt mutatja, hogy a terhes nők több mint 50%-nál a biotin hiány jelentősen növelheti a magzat károsodásának lehetőségét.

  Fiziológusok véleménye szerint, a B7 vitaminban hiányos anyatej nagy mértékben felelős a szopós kiscsecsemők hirtelen haláláért. Terhesség és szoptatás alatt a Biotin szükséglet napi 300 mcg.

  A König B7 vitamin (biotin) egy természetes biotin, mely Saccharomyces cerevisiae (természetes és gazdag B vitamin forrás) kivonattal volt dúsitva.

  ÖSSZETÉTELE

  B7 vitamin biotin (erjesztett glukóz Serratia marcescens baktériumokkal)150 mcg
  Saccharomyces cerevisiae élesztő kivonat100 mg

  Használat

  A napi javasolt adag: 1 kapszula, napi 1-3 alkalommal.

  Figyelmeztetések

  • A javasolt napi adagot ne lépje túl.
  • Az étrendkiegészitők nem helyettesítik a változatos és kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.

  • Vegye fel a kapcsolatot szakorvosunkkal, egyéni kezelés érdekében


  További, az egészséges bőrt és testet elősegitő termékek:

  Mások a következőket is megvásárolták...

  *Az eredmények személyenként változhatnak, nem feltétlenül szükséges elérni az oldalon igérteket, illetve azon eredményeket, amelyeket más személyek említettek ajánlóleveleikben.