Tensopril – magas vérnyomásra

  0 hozzászólás
  0 out of 5

  22.00 

  ÚJ - AZ ÁR EURÓBAN JELENIK MEG, DE FORINTBAN IS FIZETHET!

  Leírás

  A magas vérnyomás nagy rizikófaktort jelent a szívinfartus és az agyvérzés kialakulására. A magas vérnyomásnak számos oka lehet. Elvileg a krónikusan magas vérnyomás akkor alakul ki, amikor a vérerek elvesztik rugalmasságukat és nem képesek kitágulni eléggé ahhoz, hogy a vér megfelelő módon áramolhasson és ez a nyomás növekedéséhez vezet. A magas vérnyomás szabályozása létfontosságú a szív és érrendszeri betegségekkel küzdőknek, főleg az ateroszklerotikus betegségek esetén: a vérerek elvesztik rugalmasságukat és elvékonyodnak (az érelmeszesedés következtében) vagy beszűkülnek az ateromonoknak köszönhetően (zsír, fibrin, homocisztein és ásványi salakanyagok lerakódása.

  A magas vérnyomás tünetei lehetnek:

  • fejfájás;
  • szédülés;
  • ködös látás;
  • hányinger és hányás;
  • mellkasi fájdalmak, légszomj (főleg fizikai megerőltetés során);
  • fáradtság.

  A nem kezelt krónikus magas vérnyomás a következőkhöz vezethet:

  • szívinfartus;
  • szívelégtelenség;
  • infartus vagy tranzitoriális iszkémiás sokk (TIA);
  • veseelégtelenség;
  • szembántalmak és a látás fokozatos elvesztése;
  • periférikus érrendszeri betegség, amely járás közben lábfájást okoz (érrendszeri időszakos sántítás);
  • az aorta helyenkénti feldagadása és kitágulása (aneorizma).

  Vérnyomás kategóriák felnőttek esetében (higany miliméterben mérve mmHg):

  KategóriaSzisztólikus
  (legmagasabb érték)
  Diasztólikus
  (legalacsonyabb érték)
  Normális120 alattés80 alatt
  Magas vérnyomás veszély120–139vagy80–89
  Magas vérnyomás:
  1 stádium140–159vagy90–99
  2 stádium160 fölöttvagy100 fölött

  A Tensopril a legmegfelelőbb természetes termék a magas vérnyomás csökentésére és ennek a normális keretek közötttartására, hiszen egy olyan ultra tiszta, természetes összetevőkből álló ortomolekuláris kombinációt tartalmaz, amely szinergikusan hat, a vérnyomás és a szívritmus szabályozása érdekében, természetes módon hatva a szervezet összes szabályzórendszerére:

  • béta-blokkolók;
  • kalciumcsatorna-gátlók (ACE);
  • angiotenzin receptor blokkolók;
  • a központi idegrendszer blokkolói (relaxánsok);
  • értágítók.

  Rendszeres használatával normalizálni lehet hosszú távon a vérnyomást, a vér áramot és a szívritmust.

  A Tensopril magas vérnyomás, tahikardia, iszkémia, angina pectoris, szakaszos claudicare és szívelégtelenség esetén javasolt;

  A Tensopril egy természetes termék, mellékhatások nélkül. A várt hatás megjelenésének időpontja személyenként változik. Elvileg 7-14 nap után megmutatkoznak a hatásai és a szervezet átáll egy természetes és stabil állapotra

  A magas vérnyomás csökkentésének és a szint megtartásának módja

  Béta blokkolók

  A béta blokkolók lassítják a szívritmust és csökkentik a szívizmok összehúzódását az adrenalin receptorok blokkolása által (relaxáló hatás).

  A kálcium csatornák blokkolói (CCBs)

  A kálcium csatornák blokkolóinak ágensei ellazítják a vérerek izmait, ugyanakkor csökkentik a szívizomösszehúzódást.

  Angiotenzin – konvertáló enzimgátlók

  Az ACE enzimgátlók leállítják az angiotenszin II nevű kémiai anyag termelését, amely a vérerek összehúzódásáért felel. Az összehúzódáskor a vérerekben megnő a nyomás, ezek ellazulásakor pedig csökken.

  Angiotenzin – receptor blokkolók (ARBs)

  Blokkolják az angiotenzin receptorait, megszűntetve ezek érösszehúzó hatását.

  Szisztémás szimpatikus ideg blokkolók (autonóm)

  Ezek az ágensek blokkolják az autonóm idegrendszer által küldött jeleket, amelyek érösszehúzódást okoznak. Az autonóm idegrendszer a tudatalatti idegrendszer része, amely szabályozza a szívritmust, a légzés ritmusát és más a szervezet alapvető funkcióit.

  Közvetlen értágítók

  A közvetlen értágítók ellazítják és kitágítják az ereket, csökkentve a vérkeringés okozta nyomást.

  Vízhajtók

  Eltávolítják a felesleges vizet a szervezetből, ez által csökkentik a vér mennyiségét. A vérmennyiségének csökkentése a vérnyomás csökkentéséhez vezet.

  A Tensopril az alábbi módon hat:

  A Hibsicus sabdariffa antocionodonokat tartalmz, amelyek úgy hatnak, mint egy természetes Angiotenzin- konvertáló enzimgátlók (ACE-gátló). A Hibiszkusz ugyanakkor olyan összetevőket tartalmaz, amelyek ellazítják az ereket a kálcium csatornák blokkolása által. A Hibiszkusznak ugyanakkor vízhajtó hatása is van.

  A klorogénsav, amelyet zöld kávébabokból vonnak ki, csökkenti a vérnyomást az érbélhártya működésének a javításával valamint a nitrogén-monoxid biodiszponibilitásának a növelése által. A nitrogén-monoxidnak értágító hatása van, “nyitva tartja” az ereket és ez létfontosságú a normális vérnyomás fenntartása végett.

  A Hawthorn (Crataegus laevigata) (galagonya) vitexint tartalmaz, amelynek legfontosabb tulajdonsága, hogy csökkenti a magas vérnyomást. A Hawthorn ugyanakkor szívelégtelenségre javasolt kíváló tonik.

  A GABA-nak (aminó-vajsav) nyugtató hatása van a központi idegrendszerre, mivel blokkolja azokat a jeleket, amelyek összehúzzák a vérereket, így az artériák és vénák izmai ellazulnak, javul a vérkeringés és csökken a vérnyomás.

  Az L-teanin egy olyan amminósav, amely szinergikusan hat a GABA-val a dopamin és a szerotonin termelés serkentésében ugyanakkor lazító hatása van. A GABA-val társítva lazítja a szívizmokat és enyhét béta-blokkoló hatást vált ki.

  Hexaniacinált inozit (hexanicotinát) a vérerek kitágítása által javítja a keringést és hipolipidikus hatása van ugyanakkor. Javítja a periférikus vérkeringést az értágítás által és csökkentve fibrinogént folyékonyabbá teszi a vért.

  A Fekete bors piperin tartalmának köszönhetően antagonista és vérérmoduláns hatást kelt a kálcium csatornákban. A Piperin ugyanakkor növeli a természetes felszívódást a belekben és a többi összetevőnek a biodoszponibilitását.

  A kálium-nitrátnitrogén monoxidból konvertált és így kerül a vérrendszerbe. A nitrogén monoxid létfontosságú a vérerek kitágításához és a vér áramlásának a fenntartásához.

  ÖSSZETÉTELE

  Hibiscus sabdariffa SE (15% antocianidin)25 mg
  5%-os Klorogénsav (Coffea arabica SE)40 mg
  Hawthorn SE (Crataegus laevigata 2% vitexin)75 mg
  GABA25 mg
  L-theanin25 mg
  Hexaniacinált inozit75 mg
  Piper nigrum (fekete bors) SE (95% piperine)2.5 mg
  Kálium-nitrát50 mg

  Nem tartalmaz: tejterméket, tojást, mesterséges tartositószert, szinezéket, élesztőt, mesterséges édesitőt, búzát, kukoricát.

  Használat

  A javasolt napi adagolás: 1-2 kapszula naponta reggel, vagy az orvos utasításai szerint.

  Figyelem

  • A König Tensopril hatásosan csökkenti a vérnyomást, ezért rendszeresen ellenőrizzék azt.
  • Kérjék ki kezelőorvosuk véleményét abban az esetben ha más vérnyomáscsökkentő gyógyszereket is szednek a komplikációk elkerülése érdekében.
  • Abban az esetben ha olyan allopátiás gyógyszereket szednek amelyek a vérnyomásra is hatással vannak, olvassák el azok használati utasítását. Egyes allopátiás gyógyszerek szedését nem lehet drasztikusan abbahagyni, csak az adagok fokozatos csökkentésével.
  • Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a változatos és kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.

  A Provita javaslata

  • Mivel a túlzott sóhasználat vízmegtartáshoz vetezet és ez által magas vérnyomáshoz, a magas vérnyomásosoknak mérsékelt sófogyasztást javasolunk.

  Bibliográfia

  1. Inhibition of angiotensin converting enzyme (ACE) activity by the anthocyanins delphinidin- and cyanidin-3-O-sambubiosides fromHibiscus sabdariffa: Ojeda D. et al.; J Ethnopharmacol. 2010 Jan 8;127(1):7-10. Epub 2009 Oct 4.
  2. In vitro enzyme inhibitory and in vivo cardioprotective activities of hibiscus (Hibiscus sabdariffa): Jonadet M, et al; J. Pharmacie Belgi. 1990;45:120–4.
  3. Mechanism of relaxant effect mediated by an aqueous extract ofHibiscus sabdariffa petals in isolated rat aorta. Owolabi OA et al.; J. Pharm Biol. 1995;33:210–4.
  4. An investigation of the diuretic effect of an aqueous extract of the petals ofHibiscus sabdariffa. Mojiminiyi FBOet al.; J Med Med Sci. 2000;2:77–80.
  5. Phytochemical, pharmacological, and toxological aspects of Hibiscus sabdariffa L: a review. Ali BH, et al.; Phytother Res. 2005;19:369–75.
  6. Antihypertensive effects and mechanisms of chlorogenic acids; Youyou Zhao et al.; Hypertension Research , (10 November 2011) | doi:10.1038/hr.2011.195
  7. Promising hypotensive effect of Hawthorn extract: a randomized double-blind pilot study of mild, essential hypertension; Walker AF et al.; Phytother Res. 2002 Feb;16(1):48-54.
  8. Hawthorn-Monograph; Alternative Medicine Review, 2010, Volume 15, No.2 pp. 164-167
  9. Hawthorn Extract for treating Chronic Heart Failure: Meta-analysis of Randomized Trials; Max H. Pittler et al.; The American Journal of Medicine, Vol 114, June, 2003, 665-674
  10. Mode of action of gamma aminobutyric acid on the cardiovascular system. Stanton HC: Arch. Int. Pharmacodyn. 143, 195 – 204.
  11. Blood-pressure-lowering effect of a novel fermented milk containing -aminobutyric acid (GABA) in mild hypertensives, K Inoue et al.; European Journal of ClinicalNutrition (2003) 57, 490–495
  12. L-Theanine Monograph, Alternative Medicine Review, Vol. 10, No. 2, 2005, 136-138
  13. European Food Safety Authority (EFSA) Scientific Opinion Inositol hexanicotinate (inositol hexaniacinate); The EFSA Journal (2009) 949, 1-20
  14. Inositol Hexaniacinate Monograph, Alternative Medicine Review, Vol. 3, No. 3 (1998), 222-223
  15. Blood Pressure Lowering and Vasomodulator Effects of Piperine, Syed Intasar Husain Taqvi et al., J Cardiovasc Pharmacol, Volume 52, Number 5, November 2008
  16. Biological role of Piper nigrum L. (Black pepper): A Review, Nisar Ahmad et al.; Asian Pacific Journal of Tropical Biomedicine (2012)1-10.
  17. Inorganic Nitrate Supplementation Lowers Blood Pressure in Humans : Role for Nitrite-Derived NO, Vikas Kapil et al. Hypertension 2010, 56:274-281 (American Heart Association)
  18. Acute Blood Pressure Lowering, Vasoprotective, and Antiplatelet Properties ofDietary Nitrate via Bioconversion to Nitrite, Andrew J. Webb et al., Hypertension 2008, 51:784-790 (American Heart Association).
  19. Therapeutic Uses of Inorganic Nitrite and Nitrate : From the Past to the Future, Anthony R. Butler and Martin Feelisch, Circulation 2008, 117:2151-2159 (American Heart Association).

  • Vegye fel a kapcsolatot szakorvosunkkal, egyéni kezelés érdekében


  Mások a következőket is megvásárolták...

  *Az eredmények személyenként változhatnak, nem feltétlenül szükséges elérni az oldalon igérteket, illetve azon eredményeket, amelyeket más személyek említettek ajánlóleveleikben.