Elkelt
  • Szuper kolin (Super Choline) metioninnal és b12 vitaminnal
  • Szuper kolin (Super Choline) metioninnal és b12 vitaminnal

  Szuper kolin (Super Choline) metioninnal és B12 vitaminnal

  0 hozzászólás
  0 out of 5

  28.00 

  ÚJ - AZ ÁR EURÓBAN JELENIK MEG, DE FORINTBAN IS FIZETHET!

  Nincs készleten

  Leírás

  2000-ben végzett kutatás következtében, ahol bebizonyították, hogy a világ lakosságának nagy százaléka vitamin valamint különböző tápanyagok hiányában szenved, a Világ Egészségéért Egyesület a kolint az egészség érdekében elengedhetetlen tápanyaggá nyilvánította.

  A B vitaminok családjába tartozó kolin tehát egy létfontosságú tápanyag, amely elengedhetetlen a szervezet normális működéséhez, ami azt jelenti, hogy a táplálékkal vagy különböző kiegészítők álltal be kell juttatni a szervezetbe.

  A kolin javítja a memóriát és csökkenti a koleszterinszintet. A kolint gyakran atléták is használják a tejesítmény növelése és a fáradtság okozta tünetek enyhítése végett, viszont a Kolin legjótékonyabb hatással a májra van.

  A metionin a kolinnal szinergikusan ható amminósav, hasonlít a B12 vitaminra.

  A kolin hozzájárul a sejtek struktúrális integritásának a megőrzéséhez, az Metionin pedig antioxidáns amely megelőzi a zsírok oxidációját a májban. A B12 vitamin hozzájárul a vörösvértestek kialakulásához és a vér sűrűségének a megőrzéséhez.

  A kolin és a metionin együtt csökkentik a zsírok felhalmozódását a májban, amely a májsteatózishoz vagy túlzsíros májhoz vezethet.

  Ugyanakkor a kolin és a metionin lipotropikus faktorokként is fellépnek, segítve a májat a zsírok feldolgozásában, hozzájárulva a zsírfelesleg szerevezetből történő eltávolításához.

  Bár a zsíros máj inkább a túlsúlyos emberekre jellemző, gyakran fellelhető nem megfelelően, túl sok karbohidrátot, édességet és zsíros ételt ugyanakkor lipotropikus faktorokban (kolin és metionin) szegény táplálékot fogyasztó ember esetében is.

  Már 1984-ben bebizonyították, hogy akár a kolin és metionint mellőző étrend is rákos megbetegedésekhez vezethet.

  1949-ben egy Dr. Best álltal vezetett angol kutatócsoport bebizonyította, hogy a túlzott alkohol és édességfogyasztás következtében kialakuló májkárosodás megelőzhető a kolin alkalmazásával.

  Kolin típusok és ezek funkciói

  1. Zsíros máj:

  A kolin étrendkiegészítőkben leggyakrabban fellelhető formája a kolin bitartrát. Ez májvédő funkciókat tölt be.

  2. A sejtfal integritása és a sejtek közötti kommunikáció

  A kolin elengedhetetlen a szervezet acetil-kolin és foszfatidil-kolin termeléséhez, amelyek a sejtfal szerkezeti összetevői. A kolin foszfolipideket kell tartalmazzon. Ezen funkciók betöltésére foszfatidil-kolinból kivont kolinra van szüksége a szervezetnek.

  3. Az idegimpulzusok átvitele

  A kolin az acetil-kolin egyik előde, amely egy igen fontos neurotranszmitter, amelynek szerepe van az izmok, a memória és más funkciók koordinálásában. A kolin oxidálódhat a szervezetben egy metabolitot alkotva, amelyet betainnak neveznek. A Betain a metilikus csoportok (CH3) fő forrása, amely elengedhetetlen a meltiláris reakciók szempontjából. A metilálás során a vérben található homociszteinek, a vér alvadásáért felelős ágensek metioninná alakulnak. A vér nagy homocisztein tartalmát összefüggésbe hozták a szív és érrendszeri betegségek magasabb kockázatával.

  Ajánljuk Önöknek a König Szuper Kloin terméket amelyet szinergikusan lehet társítani B12 vitaminnal (természetes) és metioninnal. Ugyanakkor a 300 mg-os kolin kapszula összetételét deriválták Bitartarát kolinból és Foszfatidil kolinból.

  ÖSSZETÉTELE

  Kolin (kolin bitrát)150 mg
  Kolin (foszfatidil-kolin)150 mg
  L-Metionin100 mg
  B-12 Vitamin (metilkobalamin)25 mcg

  Használat

  A javasolt napi adagolás (kimondottan felnőttek számára): 1 kapszula napi 3 alkalommal.

  Bibliográfia

  1. Zeisel SH. Choline: an essential nutrient for humans. Nutrition 2000;16(7-8):669-671
  2. Amiya K. Ghoshal and  Emmanuel Farber: The induction of liver cancer by dietary deficiency of choline and methionine without added carcinogens; Carcinogenesis, Volume 5,  Issue 10, 1984 Pp.  1367-1370
  3. C. H. BEST et al, LIVER DAMAGE PRODUCED BY FEEDING ALCOHOL OR SUGAR AND ITS PREVENTION BY CHOLINE, British Medical Journal, 1002 NOVEMBER 5 1949, P. 4635
  4. 4. Gerhard GT, Duell PB. Homocysteine and atherosclerosis. Curr Opin Lipidol 1999;10(5):417-428

  • Vegye fel a kapcsolatot szakorvosunkkal, egyéni kezelés érdekében


  Mások a következőket is megvásárolták...

  *Az eredmények személyenként változhatnak, nem feltétlenül szükséges elérni az oldalon igérteket, illetve azon eredményeket, amelyeket más személyek említettek ajánlóleveleikben.