König Coral Alkamin – 100 gramm por
- Egy előrehaladott formula, antioxidáns viz (ortomolekuláris termék).
- Elektrolitok és ORP aktivátorok – Oxygen Reduction Potential (oxidáció-redukció potenciál).
- Étrend-kiegészitő.
Mi az az ORP, ami ismert redox potenciál néven is? Egy elektromos teljesitmény értéke (minivoltban mérve) amely jelzi, hogy a folydék vagy folyékony oldat oxidáló vagy antioxidáns tulajdonságait. Ha az ORP érték + (pozitiv) a folyadék oxidáló tulajdonságokkal rendelkezik. Ha az ORP érték – (negativ) a folyadék antioxidáns tuladonságokkal rendelkezik.
A viz antioxidáns kapacitásának egyik mérési módja, az ORP mérőeszköz használata. Egy anyag negativ ORP-je azt jelenti, hogy elektronokat hordoz, melyet át tud adni abban az esetben ha szükség van rá. Másrészt, egy olyan anyag melynek az ORP-je pozitiv „ellopja” a szervezetből az elektronokat. Fontos tudnivaló, hogy az elektronok elengedhetetlenek a szervezetből, mivel hozzájárulnak az elektromos jelátvitel megfelelő működésében.
A legjobb ORP értékek a 0 és -700mV közötti negativ értékek, de ezen a tartományon nem kivül eső. Bármilyen élelmiszert, amelynek az ORP értéke -100mV és -500mV között van, egészséges és hasznos élelmiszernek lehet tekinteni.
Hogyan befolyásolja az ORP a szervezet egészségét? Az oxidált élelmiszerek fogyasztása (pozitiv ORP), amelyek elektornokban szegények, oxidativ folyamotokhoz és a szabad gyökök fejlődéséhez vezetnek, amelyek igen károsak az egészségre. Számos élelmiszer, mint például: hús, szénsavas italok, alkoholos italok, amelyeknek pozitiv az ORP értékük, oxidálnak. A gyümölcsöket azonnal el kell fogyasztani. Például, egy elvágott alma vagy zöldség nagyon gyorsan oxidálodik, amit észre is lehet venni a szin és szerkezetének elváltozásakor.
Sajnos nagyon sok oxidáló élelmiszert fogyasztunk, pozitiv ORP értékkel. Hogyan tudnánk ellensúlyozni az élelmiszerek negativ hatásait, amelyeknek az ORP értékük pozitiv? Az ivóviz, beleértve a buborékos (ásványviz) és a szénsavmentes viznek is pozitiv ORP értékük van, ami azt jelenti, hogy oxidáló jellege van. Ezért ajánlott antoxidáns jellegű vizet fogyasztani.
A lúgositó elemek mellett és ásvanyi anyagokban gazdag ritka korall kálcium mellett, a Coral Alkamin ORP aktivátort tartalmaz, amely képes az ivóviz ORP értékét negativvá alakitani. Naponta fogyasztva, biztositja az oxidativ élelmiszerek negativ hatásainak elháritását. Szinergikusan lehet társitani a H-1000 Alkazyn-nal.
Bemutatás: doboz, 100 gramm port tartalmaz.
Összetevők*:
Korall kálcium | 4,17% |
Magnézium citrát | 2,44% |
Kálcium-hidroxid | 2,25% |
Kálium klorid | 2,22% |
Kálium aszkorbát | 1,88% |
Kálium foszfát | 1,55% |
Nátrium aszkorbát | 1,15% |
Nátrium borát | 0,23% |
Mangán szulfát | 0,21% |
Terhelési hatóanyag: maltodextrin (búza).
Nem tartalmaz: tejtermékeket, tojást, mesterséges szinezéket vagy izesitőszereket, diót, szóját, glutént, kukoricát.
Az ajálott használat: 3 mérték (az adagoló kanál megtalálható a dobozban) 3-szor egy nap, vagy a specialista tanácsadok ajánlatai szerint.
A maximális napi dózis (3 gramm) rendelkezik:
*VNR – Refferencia tápérték, 1169/2011 Rendelet szerint