Elkelt
  • Copper - réz, cink egyensúllyal - egy lényeges nyomelem
  • Copper - réz, cink egyensúllyal - egy lényeges nyomelem

  Copper – réz, cink egyensúllyal – egy lényeges nyomelem

  0 hozzászólás
  0 out of 5

  22.00 

  ÚJ - AZ ÁR EURÓBAN JELENIK MEG, DE FORINTBAN IS FIZETHET!

  Nincs készleten

  Leírás

  A réz egy igen fontos ásványi anyag, amely sok enzimatikus reakció fontos részét képezi. A szervezetben fellelhető ásványi anyagok közül a réz a harmadik leggyakoribb (a vas és a cinket követően). A legnagyobb réztartalommal az agy és a máj rendelkezik. Ugyanakkor a szervezet egészséges működése érdekében folyamatosan jelen kell lennie minimum 70-80 mg réznek.

  Fontos közreműködés van réz és cink között. Ennek aránya 10:1-hez, ami azt jelenti, hogy minden 10 egységnyi cinkhez adagolni kell minimum 1 egységnyi rezet. Például 50mg cinhez hozzá kell adni 5 mg (5000 mcg) rezet. Azonban semmi esetben nem szabad meghaladni az 5 mg/nap egységnyi rezet.

  Dr. Leslie Klevay szerint, aki kiemelkedő eredményeket ért el a réz-cink egyensúlyának megfigyelése terén: ‘Egy abszolút vagy relatív rézhiány, amelyet a cink magas arányával jellemezhetünk, magas koleszterinszinhez, szívritmuszavarhoz, az vérerek elvékonyodásához következésképpen nagyobb elhalálozási kockázathoz vezet’. A rézben leggazdagabb táplálék a kagyló.

  Rézelégtelenség és ennek tünetei

  Mivel a réz elengedhetetlen a vas felszívódásához és felhasználásához, a rézhiány vashiányhoz vezet, amely vérszegénységhez, vagyis a vörös vértestek számának csökkenéséhez vezet.

  A réz fontos szerepet játszik a Lizil-oxidáz enzim működésében, amely a kollagén és elasztin közötti kötésért felelős. A rézhiány kollagénhiányt okoz, amely negatívan befolyásolhatja a bőr, az inszalagok és a porcok rugalmasságát. A kollagén elasztikusságának hiánya ugyanakkor a vérerek szintjén hasadáshoz, csontritkuláshoz és a csontok valamint izületek szintjén kialakuló betegségekhez vezethet.

  A rézhiány más tünetei az agy és a máj szintjein jeletkezhetnek a koleszterinszint megemelkedése valamint a immunrendszer legyengülése által.

  A rézhiány aorta aneorizmához is vezethet. Az aorta vezeti a vért a lábakba, ennek meghibásodása a végtagok vérellátásának rendszertelenségéhez és a vérerek elpattanásához is vezethet.

  ÖSSZETÉTELE

  Réz (réz bisglicinátból)5000 mcg
  Cink (cink bisglicinátból)25 mg
  Rizsből kivont protein koncentrátum150 mg

  Nem tartalmaz: tejterméket, tojást, glutént, búzát, kukoricát, diót, erjesztőket, mesterséges édesítőket, ízfokozókat vagy szinezékeket.

  Használat

  A javasolt napi adagolás (kimondottan felnőttek és 14-18 év közötti fiatalok számára): 1 kapszula naponta.

  Figyelmezetetések

  • Ne haladja meg a napi javasolt adagot!
  • Az étrendkiegészítők használata nem helyettesítheti a kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot!

  • Vegye fel a kapcsolatot szakorvosunkkal, egyéni kezelés érdekében


  További, az idegrendszer erősitésére ajánlott termékek:

  Mások a következőket is megvásárolták...

  *Az eredmények személyenként változhatnak, nem feltétlenül szükséges elérni az oldalon igérteket, illetve azon eredményeket, amelyeket más személyek említettek ajánlóleveleikben.