ADAPTOGENIX

  0 hozzászólás
  0 out of 5

  56.00 

  ÚJ - AZ ÁR EURÓBAN JELENIK MEG, DE FORINTBAN IS FIZETHET!

  Leírás

  A mellékvesék számos hormont termelnek, beleértve az adrenalint, a szteroid aldoszteront és a kortizolt, amelyek segítenek szabályozni az anyagcserét, az immunrendszert, a vérnyomást, a stresszreakciót és más alapvető funkciókat. A mellékvesekéreg hormonokat termel, amelyek szabályozzák a nemet (androgének, ösztrogének), a vérsó egyensúlyát (aldoszteron) és a cukor egyensúlyát (kortizol).

  A mellékvese-fáradtság kifejezés a krónikus stressz okozta mellékvese-elégtelenség leírsa. A hosszan tartó stress hatás kimerítheti a mellékveséket. A mellékvese fáradtság miatt alacsony kortizolszint tünetei lehetnek: reggeli fáradtság, rossz hangulat (enyhe depresszió), szorongás, legyengült immunrendszer, alacsony ellenállás a stresszes helyzetekkel szemben, agyköd, koncentráció hiánya a nap közepén, sós vagy édes ételek kívánása.

  A perimenopausában és menopauzában lévő nők hormonális egyensúly hiánya által okozott stressz nagymértékben hozzájárul a mellékvese fáradtságához. Egy nő életének rendkívül nehéz időszakaiban a stresszreakció átveheti az uralmat és csökkentheti a nemi hormonok termelését. Ennek eredményeként a mellékvese fáradtsága ronthatja a menopauza tüneteit a nőknél.

  A férfiaknál a mellékvese fáradtság akkor jelentkezik, ha a férfi stresszszintje hosszabb ideig magas marad. A hosszan tartó és megnövekedett stressz abnormális kortizolszinthez vezethet, és hatással lehet a szervezet összes többi hormonjára. A nőkhöz hasonlóan a mellékvese-fáradtság csökkentheti a férfiak szexuális vágyát.

  Az ADAPTOGENIX gondosan kiválasztott összetevők kombinációja a mellékvese fáradtságának leküzdésére.

  A Skullcap (csukóka) (Scutellaria lateriflora) egy népszerű gyógynövény a hagyományos orvoslásban és a nyugati materia medicaban, a szorongásokhoz kapcsolódó betegségek érdekében1, 2.

  A Schisandra (Schisandra chinensis) egy híres hagyományos kínai orvoslás a fáradtság kezelésére az aszpartát és glutamát metabolikus útvonalakon3 és az oxidatív stressz elleni küzdelemben4.

  A kaliforniai mák (Eschscholzia californica) az idegek növényének minősül, egy nem függőséget okozó gyógynövény, amely a GABA5 receptorokra hat. Nyugtató/szorongásoldó tulajdonságokkal rendelkezik6.

  Az Ashwagandha (Withania somnifera) egy ájurvédikus gyógynövény, amelyet a Rasayana nervine toniknak minősítettek, egy adaptogén, egy olyan anyag, amely segít a szervezetnek megbirkózni a stresszel7.

  A Rhodiola (Rhodiola rosea) egy adaptogén, amelyet a hagyományos orvoslásban régóta használnak stressz okozta fáradtság és depresszió kezelésére, valamint a fizikai teljesítmény és a munka termelékenységének javítására8.  Hatása a Schisandra-val párosítva fokozódik, mint ebben a termékben9.

  ÖSSZETÉTELE

  Mit tartalmaz az ADAPTOGENIX?

  Összetevők / kapszula

  Schizandra gyümölcspor (Schisandra chinensis)221 mg
  10:1 arányú vizes kivonat a csukóka (Scutellaria lateriflora) légi részeiből166 mg
  10:1 arányú kivonat az indiai ginseng/ashwagandha (Withania somnifera) gyökeréből105 mg
  5:1 arányú etanolos kivonat a kaliforniai mák (Eschscholzia californica) légi részeiből100 mg
  Rhodiola gyökér (Rhodiola rosea) etanolos kivonata 3% rozavine és 1% salidrozidra standardizálva100 mg
  Növényi kapszula: hidroxipropil-metil-cellulóz
  Terhelési hatóanyag: mikrokristályos cellulóz
  Csomósodásgátló: növényi zsírsavak magnézium sói.

  Nem tartalmaz: színezéket, tartósítószert vagy mesterséges édesítőszert, tejtermékeket, búzát, glutént, élesztőt, szóját, kukoricát, tojást, dióféléket.

  Használat

  Ajánlott adagolás (felnőttek számára): 2 kapszula naponta 3-szor, vagy szakember ajánlata szerint. Ne lépje túl a napi ajánlot adagot. Alkalmas vegetáriánusok és vegánok számára. 

  Társítható:

  • NADH+ súlyos mentális fáradtság esetén (pl. reggeli agyköd).

  Figyelmeztetések:

  • Ne használja, ha terhes vagy szoptat.
  • Ne használja, ha bipoláris zavarban szenved.
  • Ha Ön antidepresszáns gyógyszereket / hormonkezelést / orális fogamzásgátlót szed, használat előtt forduljon szakorvosához.
  • Kerülje használatát alkohollal vagy álmosságot és/vagy fájdalomcsillapítókat okozó termékekkel együtt.
  • Forduljon orvosához, ha a tünetek továbbra is fennállnak vagy súlyosbodnak.
  • Néhány ember álmosságot tapasztalhat.
  • Legyen óvatos, ha nehéz gépeket kezel, vezet, vagy ha olyan tevékenységekben vesz részt, amelyek éberséget igényelnek.
  • Hagyja abba a használatát, ha ingerlékenységet vagy álmatlanságot tapasztal.
  • Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a változatos és kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
  • Kisgyermekek elől elzárva tartandó!
  • Szobahőmérsékleten, száraz helyen, hőforrásoktól távol tárolandó.
  • Lezárva az Ön védelme érdekében.
  • Ha a kupak tömítése megsérült, utasítsa el a terméket.

  Tudta, hogy...

  A mentális és/vagy fizikai stressz okozta mellékvese-fáradtság nyugtalan alvást válthat ki?

  Gyártó

  Provita Nutrition and Health Inc., Port Coquitlam, BC V3C 1S2, CANADA

   

  Bibliográfia

  1. Christine Brock et al. American skullcap (Scutellaria lateriflora): an ancient remedy for today’s anxiety? British Journal of Wellbeing, 1 (4). pp. 25-30, July 2010.
  2. Christine Brock American skullcap (Scutellaria lateriflora L): a study of its effects on mood in healthy volunteers., Ph.D. thesis, University of Westminster, UK, 2012
  3. Aiping Chi et al. Metabolic mechanism of a polysaccharide from Schisandra chinensis to relieve chronic fatigue syndrome, Int J Biol Macromol. 2016 Dec;93(Pt A):322-332
  4. Shuai Shao et al. Antifatigue Activity of Glycoprotein from Schisandra chinensis Functions by Reducing Oxidative Stress, Hindawi – Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine Volume 2020 | Article ID 4231340
  5. Milan Fedurco et al. Modulatory Effects of Eschscholzia californica Alkaloids on Recombinant GABAA Receptors, Biochemistry Research International Volume 2015, Article ID 617620
  6. A Rolland et al. Behavioural effects of the American traditional plant Eschscholzia californica: sedative and anxiolytic properties, Planta Med. 1991 Jun;57(3):212-6
  7. Adrian L. Lopresti et al. An investigation into the stress-relieving and pharmacological actions of an ashwagandha (Withania somnifera) extract, A randomized, double-blind, placebo-controlled study, Lopresti et al. Medicine (2019) 98:37
  8. Emilija Ivanova Stojcheva and José Carlos Quintela, The Effectiveness of Rhodiola rosea L. Preparations in Alleviating Various Aspects of Life-Stress Symptoms and Stress-Induced Conditions—Encouraging Clinical Evidence, Molecules. 2022 Jun; 27(12): 3902
  9. Alexander Panossian et al. The Adaptogens Rhodiola and Schizandra Modify the Response to Immobilization Stress in Rabbits by Suppressing the Increase of Phosphorylated Stress-activated Protein Kinase, Nitric Oxide and Cortisol, Drug Target Insights. 2007; 2: 39–54

  • Vegye fel a kapcsolatot szakorvosunkkal, egyéni kezelés érdekében


  Mások a következőket is megvásárolták...

  *Az eredmények személyenként változhatnak, nem feltétlenül szükséges elérni az oldalon igérteket, illetve azon eredményeket, amelyeket más személyek említettek ajánlóleveleikben.